Orjan Nilsen urodzi³ siê 14 czerwca 1982 roku w norweskim mie¶cie Kirkenes. Muzyk± zacz±³ interesowaæ siê ju¿ od najm³odszych lat. Gdy mia³ zaledwie rok rozpocz±³ naukê gry na perkusji. Przez pierwsze 9 lat swojego ¿ycia Orjan instruowany przez ojca i brata wyrós³ na bardzo utalentowanego m³odego muzyka.
W wieku 7 lat Orjan dosta³ swój pierwszy keyboard, na którym uczy³ siê graæ niemal ka¿dego dnia. Kto móg³ przypuszczaæ, ¿e ta ma³a zabawka poniesie za sob± tak wspania³e konsekwencje. Tak to siê wszystko zaczê³o...
Melodie i rytmy sta³y siê najwa¿niejszym elementem ¿ycia nastoletniego Orjana.
Zacz±³ s³uchaæ wszelakich kompilacji z muzyk± elektroniczn± a¿ w koñcu trafi³ na seriê holederskich sk³adanek z muzyk± Trance. Stwierdzi³, ¿e ten styl odpowiada mu najbardziej i rozpocz±³ prace nad pierwszymi unikalnymi melodiami.
Gdy skoñczy³ 16 lat, zakupi³ sobie pierwszy syntezator, po czym po³±czy³ wszystkie instrumenty i rozpocz±³ profesjonalnie tworzyæ muzykê. Sk³adanie d¼wiêków wychodzi³o mu na tyle dobrze, ¿e po bardzo krótkim czasie nauki jego produkcjami zaczêli interesowaæ siê DJe i producenci z ca³ego ¶wiata.
Pod koniec roku 2004 ze studia Orjana wychodzi³o wiele nieoficjalnych remiksów i produkcji. Jego muzyka zaczê³a trafiaæ najpierw na forum trance.nu, po czym mo¿na by³o ich pos³uchaæ podczas audycji radiowych i w klubach na ca³ym ¶wiecie, pomimo i¿ nie by³y wydane nak³adem ¿adnego labela.
Latem 2005 roku jego remiks dla Virunga - Simbabwe grany podczas Playground przez Danjo & Styles tak siê spodoba³ s³uchaczom, ¿e zaczêli mocno dopytywaæ "kim jest ten cz³owiek ?". To da³o inspiracjê Orjanowi do tworzenia kolejnych w³asnych produkcji. We wrze¶niu 2005 roku powsta³ "Red Woods". Produkcja ta sta³a siê olbrzymim hitem. By³a promowana przez m.in. Armina Van Buurena, Tiesto, Paula Van Dyka czy Ferry Corstena.
Obecnie Orjan zapodaje swoje sety, podró¿uj±c po klubach rozmieszczonych po ca³ym globie. Oczywi¶cie w miêdzyczasie kontynuuje pracê w studio, by ju¿ wkrótce uderzyæ kolejnymi piêknymi melodiami. A to dopiero pocz±tek wielkiej kariery tego utalentowanego Norwega.
W 2011 roku ukaza³ siê debiutancki album Norwega, na którym zalaz³y siê jego najwiêksze przeboje takie jak "La Guitarra", "So Long Radio", "Go Fast!" czy "Anywhere But Here". Album "In My Opinion" zostaje uznany za jedno z najlepszych, najbardziej kreatywnych i najwa¿niejszych wydawnictw z muzyk± Trance jakie ukaza³y siê na przestrzeni ostatnich lat.
¬ród³o: itrance.pl
_________________ "TRANCE TO NIE MUZYKA TO STYL ¯YCIA... INNE ZMYS£OWE SPOJRZENIE NA ¦WIAT..."
To co w tym roku robi Orjan to jestem w szoku , nie do¶æ ¿e megaaaa p³yta , to jeszcze na koniec roku czêstuje nas nowymi kawa³kami i remixami
Czysty Talent
_________________ Two Dj's - One Music - One Life - W&W
Pierwsza produkcja jak± s³ysza³em od tego producenta to "Lovers Lane" [ASOT 2010]...kto by pomy¶la³, ¿e w 2011 tak siê rozwinie. Super album, dobre remixy, konkretne utwory po wydaniu albumu. Oby siê szybko nie wypali³.
Chyba support u Armina mu s³u¿y .
_________________ "It's a trip that you all can make only together to the place where time and space do not exist. It's MIRAGE !! ...."
Oj to fakt ja tak¿e Orjana pozna³em dziêki Lovers Lane, które mnie niesamowicie urzek³o Potem by³y nastêpne jego produkcje, remimxy, rewelka album i có¿ tu du¿o mówiæ rozwin±³ siê niesamowicie i na pewno kiedy¶ zaklepie 1 miejsce w Dj Mag A w³a¶ciwie Orjan ma jakie¶ swoje sety ?
_________________ "Trance jest jak morze - widzisz brzeg, na którym stoisz,
lecz drugiego dojrzeæ nie mozesz...
to sztuka cieszenia siê i smucenia bez powodu...
to narkotyk... mo¿e ciê zatruæ,
sprawiæ, ¿e rozchorujesz siê, nie wiedz±c dlaczego..."
Artysta roku niezaprzeczalnie. Czyta³em komentarze zazdro¶ników pisz±cych ¿e za du¿o produkuje w tym roku. Dla mnie mo¿e wydawaæ epki nawet co miesi±c byle by by³y na poziomie jak dotychczas.
Szacun za nie wydawanie plumkajacego szitu jakim racza nas masy producentow.
Kiedy¶ tego dj nie zna³em ale teraz to jest mój jeden z ulubionych Dj a ¿e rok 2011 by³ dla niego bardzo udany to zapewne zyska³ wiele nowych fanów
ps. jestem ciekawy czy awansuje w top 100 DJ MAgu
Bardzo ciekawa relacja z pracy Orjana w studiu ,polecam
Zobaczcie ten plakat na ¶cianie jego studia - z imprezy z Zielonej Góry , Ojanek chyba jest zrzyty z Polsk± 6.18 - 6.32 min Jak to kiedy¶ wyjdzie to idê do Czêstochowy na klêczkach
_________________ Two Dj's - One Music - One Life - W&W
Ostatnio zmieniony przez ToyoTires 2012-01-10, 17:57, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Z tak± tusz± to on Orjan Nilsen In Concert nie zrobi ...... chyba ¿e z przerwami .Ani ziêbi ani grzeje ten go¶ciu tylko shades of gray z jego aliasu ( Dj Governor ) zago¶ci³ u mnie na d³u¿ej w playli¶cie nie podchodzi mi jego styl od pocz±tku jego kariery
_________________ No.1 of 2008 Ferry Corsten - Twice in a blue moon
No.1 of 2009 Gaia Tuvan
No.1 of 2010 Ronny K vs Ziki - From Somewhere
No.1 of 2011 Avernus - Sirya ( Mike Foyle Rmx )
No. 1 of 2012 Faruk Sabanci - Elveda
haha, Macha³a, z ka¿dym kolejnym postem jestem moim mistrzem.
Gusta, gustami, ale jak Nilsen Ci nie pasuje (nie mowie tylko o tym swietnym dla niego roku, ale o jego starszych kawalkach tez) to moze zacznij sluchac disco polo?
Ma wiecej DOBREGO materialu na autorski event niz Armin z Imagine i Mirage razem wziete.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach