Wysłany: 2008-06-24, 03:27 Namarin
Skoro tak to i ja coś o sobie napiszę.
Piotr, lat 26, wiecznie w ruchu. Urodzony w Bielsko Biała i po kilku podróżach i przeprowadzkach osiadły w Krakowie gdzie aktualnie mieszkam i pracuję, ale mój rodzinny dom nie leży w Krakowie.
Fotograf amator z zamiłowania. zwykły ludzik próbujący żyć nikomu nie wadząc i nie szkodząc, zawsze ma swoje zdanie i trzyma się swoich zasad.
Moja przygoda z muzyką elektroniczną zaczęła się od magicznej płyty ATB - Movin melodies którą kupiłem na "spróbowanie" i do tej pory zdobi moją malutką kolekcję, potem idąć śladem nabyłem jeszcze kilka płyt ATB ale tak naprawdę zakochałem się w trance po zakupie Tiesto - in search of sunrise 4 i 5 a potem i 6 IBIZA.
Po małej przejażdzce z tiesto stwierdziłem że musi być więcej tego typu artystów więc zacząłem szukać nowych doznań muzycznych, natrafiłem na Armin Van Buuren i innych panów jak Ferry Corsten, Paul Van Dyk.
W zasadzie to nie ograniczam się muzycznie tylko do tej muzyki, lubię odkrywać nowe brzmienia i czasami skacze poprzez różne gatunki muzyczne. Rock, breakbeat, chill out i wiele innych, zależy jaki mam aktualnie humor i co mam pod ręką. Jestem kolekcjonerem muzyki filmowej i Soundtracków, lubię czasem odpocząć od trance i przenieść się spokojniejsze nuty nawet zdarza mi się czasem słuchać takich kapel jak Raison D'etre czy Arcana (zupełnie inny klimat)
Natomiast jeśli chodzi o Armina to w zasadzie jestem nowicjuszem, dopiero zagłębiam się w jego muzykę i poznaje kolejne odcinki ASOT (pierwszym i ulubionym był ASOT 340 i 4 pierwsze zawarte w nim utwory) zakochałem się w if you should go. Dlatego teraz szukam więcej takich kawałków.
Wysłany: 2008-06-24, 12:44
Tych kompozytorów jest tak wielu że ciężko ich wszystkich tu wymienić ale napewno do czołówki należą:
- James Horner
- John Williams
- Hans Zimmer
- Kenji Kawaii
- Eliot Goldenthal
- Howard Shore
i wielu wielu innych których cenię.
Soundtracków do poszczególnych filmów nie będe wymieniał bo jest ich cała masa, musiałbym całą swoją kolekcję tu napisać. Nie są to tylko ścieżki dźwiękowe z filmów ale i z Anime i gier (zostało mi to z młodości)
skąd takki nick? W zasadzie to nie wiem skąd, po prostu wpadło mi to słowo kiedyś do głowy a że moim zdaniem ładnie brzmi to sobie je przywłaszczyłem, nie ma ono jakiegoś głębszego sensu