POLISH FANS FORUM, ARMIN VAN BUUREN, A STATE OF TRANCE, ASOT Strona Główna
  "Music is essential for my life" - Armin van Buuren      ArminVanBuuren.org      FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Namarin
Autor Wiadomość
Namarin 

Wysłany: 2008-06-24, 03:27   Namarin

Skoro tak to i ja coś o sobie napiszę.

Piotr, lat 26, wiecznie w ruchu. Urodzony w Bielsko Biała i po kilku podróżach i przeprowadzkach osiadły w Krakowie gdzie aktualnie mieszkam i pracuję, ale mój rodzinny dom nie leży w Krakowie.
Fotograf amator z zamiłowania. zwykły ludzik próbujący żyć nikomu nie wadząc i nie szkodząc, zawsze ma swoje zdanie i trzyma się swoich zasad.

Moja przygoda z muzyką elektroniczną zaczęła się od magicznej płyty ATB - Movin melodies którą kupiłem na "spróbowanie" i do tej pory zdobi moją malutką kolekcję, potem idąć śladem nabyłem jeszcze kilka płyt ATB ale tak naprawdę zakochałem się w trance po zakupie Tiesto - in search of sunrise 4 i 5 a potem i 6 IBIZA.

Po małej przejażdzce z tiesto stwierdziłem że musi być więcej tego typu artystów więc zacząłem szukać nowych doznań muzycznych, natrafiłem na Armin Van Buuren i innych panów jak Ferry Corsten, Paul Van Dyk.
W zasadzie to nie ograniczam się muzycznie tylko do tej muzyki, lubię odkrywać nowe brzmienia i czasami skacze poprzez różne gatunki muzyczne. Rock, breakbeat, chill out i wiele innych, zależy jaki mam aktualnie humor i co mam pod ręką. Jestem kolekcjonerem muzyki filmowej i Soundtracków, lubię czasem odpocząć od trance i przenieść się spokojniejsze nuty nawet zdarza mi się czasem słuchać takich kapel jak Raison D'etre czy Arcana (zupełnie inny klimat)

Natomiast jeśli chodzi o Armina to w zasadzie jestem nowicjuszem, dopiero zagłębiam się w jego muzykę i poznaje kolejne odcinki ASOT (pierwszym i ulubionym był ASOT 340 i 4 pierwsze zawarte w nim utwory) zakochałem się w if you should go. Dlatego teraz szukam więcej takich kawałków.

(więcej na życzenie)
Pozdrawiam :)

Marcin 

Pozytywów: 1/6

Wysłany: 2008-06-24, 10:35   

Witaj!
Namarin napisał/a:
Jestem kolekcjonerem muzyki filmowej i Soundtracków

Jacy wykonawcy Cie najbardziej interesują?

Skąd taki nick?

Namarin 

Wysłany: 2008-06-24, 12:44   

Tych kompozytorów jest tak wielu że ciężko ich wszystkich tu wymienić ale napewno do czołówki należą:

- James Horner
- John Williams
- Hans Zimmer
- Kenji Kawaii
- Eliot Goldenthal
- Howard Shore

i wielu wielu innych których cenię.

Soundtracków do poszczególnych filmów nie będe wymieniał bo jest ich cała masa, musiałbym całą swoją kolekcję tu napisać. Nie są to tylko ścieżki dźwiękowe z filmów ale i z Anime i gier (zostało mi to z młodości)

skąd takki nick? W zasadzie to nie wiem skąd, po prostu wpadło mi to słowo kiedyś do głowy a że moim zdaniem ładnie brzmi to sobie je przywłaszczyłem, nie ma ono jakiegoś głębszego sensu :)

David 

Pozytywów: 3/4
Wysłany: 2008-06-24, 13:59   

Witam na naszym forum i zapraszam do pisania postów.
Wystaw pozytywa autorowi tego posta

Real34 

Pozytywów: 1/1
Wysłany: 2008-06-24, 18:31   

siemanko :>

Skosiraf 

Pozytywów: 1/3
Wysłany: 2008-06-24, 21:56   

Witam, polecam starsze sety AVB epizody od 190-200 są na 100% wypasie zwłaszcza, 196.

Pozdrawiam serdecznie :>

cobradj 

Pozytywów: 2/1
Wysłany: 2008-06-25, 13:21   

serwusik!

Odpowiedz do tematu