Wysłany: 2008-05-07, 08:39 Czy miedzy Tiesto a Arminem trwa zacieta rywalizacja?
Ostatnio na portalu ftb.pl zauważyłem taką notatkę:
W tym roku odbędzie się prawdziwa bitwa o Ibizę. Nie jest tajemnicą, że Armada będzie miała swoje wtorki w klubie Amensia. Zeszłoroczne szaleństwa Armina i jego kolegów cieszyły się olbrzymim powodzeniem na Białej Wyspie. Tiesto natomiast postanowił nie być w tyle. Wydając swoją kompilację In Search Of Sunrise 6: Ibiza ogłosił, że powraca na Baleary. A właśnie przed kilkoma chwilami ujawnił, że objął letnią rezydenturę w klubie Privilege na Ibizie. Poniedziałki na Białej Wyspie będą z Tiesto, zaś wtorki z Arminem. Szykuje się niezłe lato!
Poniedziałkowe nocy w Privilege oprócz Tiesto gościć będą zaproszone przez niego gwiazdy. Tijs już zapowiada, że wspólnie z nim wystąpią między innymi Andy Duguid, Mat Zo, Cosmic Gate, Alex Kunnari oraz Sander Van Doorn. Reszta niespodzianek ujawniona zostanie w trakcie wakacji. Warto dodać, że to właśnie w tym klubie Tiesto w minionym roku organizował swoją trasę promującą album Elements of Life. Teraz, specjalnie dla niego zmieniono aranżację klubu i stworzono gigantyczną ścianę LED-ową, aby podczas jego występów wyświetlane były spektakularne wizualizacje.
Ale nie tylko Tiesto przygotowuje się do inwazji na Białą Wyspę. Oprócz niego chrapkę ma także Armin Van Buuren który po ogromnym sukcesie zeszłorocznych imprez Armada At Amnesia postanowił w tym sezonie powtórzyć sukces. Już teraz ogłoszono, że podczas wtorków w Amnestii odbędzie się specjalna impreza A State of Trance, a także odbędzie się Armin Only On Tour (12 lipca). Wraz z Van Buurenem do podboju rusza Markus Schulz. To właśnie oni będą głównymi rezydentami Armada At Amnesia.
Lista zaproszonych gości już jest imponująca i widać, że Armin zmobilizował wszystkich największych żołnierzy Armady, a także przyjaciół wytwórni. W czasie 11-tygodniowego cyklu Armada At Ibiza obok Armina i Markusa wystąpią także: Marco V, ATB, Hernan Cattaneo, Sharam (Deep Dish), Rank 1, Matthew Dekay, Menno De Jong, Blake Jarrell, John O’Callaghan, Gareth Emery, Glenn Morrison, a także Mark Knight, Laidback Luke, Seb Fontaine, Tocadisco, Martijn Ten Velden, Brian Cross, Richard Dinsdale, Cedric Gervais, Mar-T, Kurd Maverick.
W chwili obecnej Armin przygotowuje się do swojej trasy promującej album Imagine w Stanach Zjednoczonych. Miesięczne tourne po największych klubach Ameryki ma sprawić, że jego najnowszy album sprzeda się za wielką wodą równie dobrze jak w Holandii i innych krajach Europy. Jeśli przypadkiem będziecie w pobliżu któregoś z amerykańskich występów Van Buurena to wpadnijcie na jego występ i podzielcie się z nami Waszymi wrażeniami - jeśli nie będziecie mieli okazji to cóż... pozostaje Ibiza, a być może i Polska jeszcze w tym roku.
Co sądzicie na ten temat, bo ja słyszałem wiele pogłosek o tym, że pomiędzy nimi jest rywalizacja.
Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 56 Otrzymał 3 pozytyw(ów) Skąd: Gorzow Wlkp.
Wysłany: 2008-05-16, 00:27
rywalizacja? nie, napewno nie od strony Armina, on chce grac wszedzie i ze wszystkimi, ale jeden fakt kazdy zna doskonale, o ile w mlodosci obaj z Tiesto byli w dobrym kontakcie, to od dlugiego okresu Tiesto najzwyczajniej w swiecie nienawidzi Armina jak nikogo innego. Z tego wzgledu zaczal audycje by pokazac swiatu jaki on jest zdolny, a audycja jak narazie to totalna klapa, malo kto jej slucha, Armin od dawna jest na Ibizie, Tiesto to widzi i zwyczajnie znowu mu zazdrosci sprowadzajac sie tam w tym roku, mimo ze mowil ze daje sobie z wyspa spokoj. Tak to wyglada, Armin wielokrotnie pytany o mozliwosc wspolpracy z Tiesto tylko krzywa mine robi, bo jak pracowac z kims kto ma cie w .... Armin jako jeden z nielicznych puszcza w Asocie utwory wszystkich nawet Tiesto, nigdy tak nie bylo i nie bedzie w przypadku wlasnie Tiesto. Szkoda gadac Armin nie musi nic nikomu udowadniac, niech robi swoje. Ale jedno tez jest wiadomo na chwile obecna kazdy z wielkiej czworki chce robic wszystko na swoje konto, i to powoduje ze rywalizacja jako taka zawsze bedzie.
_________________ ..... Don't Be A Prisoner Of Your Own Style [Armin] .....
Wysłany: 2008-06-29, 00:14
W sumie to czy jest spór czy go nie ma to i tak to nie zmienia mojego spojrzenia na obydwu wykonawców. Od Tiesto zaczęła się moja fascynacja tym gatunkiem muzyki więc zawsze będe miał do niego respect. Armina dopiero zaczynam słuchać. Ale nawet jeśli nawzajem się nie lubią to i tak ich obydwu będę słuchał.
Bardzo nie lubię kiedy dwie sławne osobistości w świecie muzyki mają coś do siebie, przecież muza powinna łączyć ludzi.
Osoby orientujące się w polskim hip hopie na pewno kojarzą takich panów jak TEDE i ONAR,
Ich dissowanie się nawzajem w kawałkach na początku mnie śmieszyło potem zrobiło się żałosne. Po co to wszystko? po co komuś cokolwiek udowadniać jeśli ma się swoich własnych wiernych fanów?.
Słyszałem Tiesta zanim usłyszałem Armina... podobało mi się ale nie aż tak...
Kumpel powiedział, że słucha ASOT'ow bo są tak dobrane kawałki, że można cały wysłuchać a nie po pół godziny wyłączyć ze znudzenia...
Ściągnąłem i odpaliłem ASOT'a 299... Posłuchałem trochę, myślę fajne, tak z ciekawości kolejnego posłuchałem i im więcej ASOT'ow usłyszałem tym bardziej mnie wciągało.
Rolą DJ'a jest dobre dobieranie muzyki, zabawianie tłumu, dopiero potem tworzenie muzyki.