"...To pozycja numer jeden na miejskiej liście przyszłych inwestycji. Urzędnicy chcą wybudować w Poznaniu nowoczesną halę widowiskowo-sportową na ok. 15 tys. widzów. Obiekt ma zostać wybudowany do 2014 r. W tej chwili miasto zastanawia się nad dogodną lokalizacją..." - zródło: FAKT (dodatek lokalny) z 8.02.2010 r.
Wreszcie hala z prawdziwego zdarzenia. Jak w takim tempie Armin będzie wydawał albumy to kolejna edycja (zaraz po tej nadchodzącej) Armin Only może zawita znów do Poznania
Wysłany: 2010-02-09, 09:08 Re: Nowa hala w Poznaniu !
patrykg napisał/a:
"...To pozycja numer jeden na miejskiej liście przyszłych inwestycji. Urzędnicy chcą wybudować w Poznaniu nowoczesną halę widowiskowo-sportową na ok. 15 tys. widzów. Obiekt ma zostać wybudowany do 2014 r. W tej chwili miasto zastanawia się nad dogodną lokalizacją..." - zródło: FAKT (dodatek lokalny) z 8.02.2010 r.
czy są inne źródła również mówiące o tej inwestycji ?
Wiek: 28 Dołączył: 05 Maj 2008 Posty: 828 Pozytywów: Otrzymał/a: 69 Wystawił/a: 38 Skąd: poznan
Status: Offline
Wizyt: 1676 Łączny czas wizyt: Godzin: 336,9
Wysłany: 2010-02-09, 12:56
Wiem że FAKT nie jest ,delikatnie mówiąc, najlepszym źródłem informacji ale o tej inwestycji było głośno w Poznaniu już jakiś czas temu Były artykuły w prasie lokalnej i nawet widziałem jakiś krótki reportaż na WTK chyba Tak czy inaczej Poznaniowi jest potrzebny taki obiekt jak np. w Łodzi bo stara poczciwa Arena już nie daje rady
edit: znalazłem ten artykuł o planach budowy hali załącznik
_________________ ARMIN VAN BUUREN!!!
Ostatnio zmieniony przez pawels1982 2010-02-09, 13:24, w całości zmieniany 1 raz
W lokalnym dodatku Gazety Wyborczej było o tej inwestycji. Hala ma mieścić 10-15k osób. W planach jest organizacja mistrzostw Europy (2016) lub świata (2015) w piłce ręcznej. Hala jest obecnie numer jeden na liście inwestycji sportowych. Po za przewidywaną datą ukończenia prac i przewidywaną pojemnością hali nic więcej nie jest wiadomo nawet lokalizacja.