Jennifer Rene urodziła się z muzyką w jej duszy. Śpiewa i występuje odkąd była bardzo mała, pisze piosenki odkąd miała 10 lat, ci dookoła niej wiedzieli, że była przeznaczona by być pochłoniętą przez muzykę w przyszłości, co się teraz dokładnie stało. Od jej pierwszego prawdziwego klubowego przeżycia w Chicago, Jennifer Rene wiedziała, że jej powołaniem jest być częścią muzyki tanecznej. Ale nie tylko przez robienie tylko jednej części, lecz przez robienie wszystkiego co można zrobić dla tego gatunku muzyki.
Nasz zespół, Sameer i Jacquelina, spotkał się z Jennifer, by zadać jej kilka pytań.
Pani Rene, doceniamy czas, który poświęciłaś, by siąść tutaj z nami i pozwolić nam przeprowadzić z Tobą wywiad. Jesteśmy okropnie ciekawi, jak wchodziłaś na scenę muzyki elektronicznej. Gdzie pierwszy raz odkryłaś muzykę elektroniczną i co sprawiło, że chciałaś się do tego przyczynić?
Cześć, Jacquelina i Sameer, przyjemność po mojej stronie! Więc dziękuję! Dorastałam w małej miejscowości, gdzie nie za dużo ludzi znało muzykę elektroniczną. Jednakże będąc nocnym markiem, którym jestem, na pewno natknęłabym się na stacje radiowe grające coś z bardziej komercyjnych utworów pomiędzy północą i 4 nad ranem. To tak odkryłam Lasgo, Ian van Dahl, 4 Strings, Alice Deejay itd. Moja miłość do szybkiego bitu urosła i szukałam przypadkowych tanecznych kategorii w wyszukiwarkach muzycznych aż nie natknęłam się na ATB, który doprowadził mnie do Blank & Jones, którzy doprowadzili mnie do Paula van Dyka. Co doprowadziło mnie do Nieba.
Zaczęłaś pracę z Josem Amnesią ze swoim utworem „Louder”. Co zainspirowało piosenkę „Louder”, lirycznie mówiąc? Jak skontaktowałaś się z Josem?
Louder jest piosenką o nie byciu zdolnym do powiedzenia osobie co naprawdę do niej czujesz. Byciu naprawdę przerażonym, by podjąć ryzyko i kogoś kochać. Pozwól samemu mu kochać cię w zamian. Zaprzyjaźniłam się z Arturo Bonetti przez myspace a on był przyjacielem Jose’a. Powiedział: „Mam takiego przyjaciela, który szuka wokalistki”. Byłam wielką fanką utworu Jose’a „Second Day”, więc powiedziałam: „Tak, oczywiście”.
Kończysz pracę z Josem nad swoim kawałkiem, Armada cię rekrutuję, i stajesz się jedną z oficjalnych artystów Armady jako jedna z najbardziej rozpoznawalnych wokalistek. Kto z Armady zwrócił na ciebie uwagę i co było największym powodem, który utwierdził twoja decyzję w dołączeniu do labelu?
Sądzę, że Arturo wysłał utwór do samego Armina i był tym, kto usłyszał to po raz pierwszy i pokochał. Oni byli cudowni i wspomagali mnie od początku. To jest jak wielka rodzina.
Gdzie było twoje pierwsze miejsce, w którym wystąpiłaś i czy pamiętasz utwór, który zaśpiewałaś jako pierwszy?
Pierwszy raz wystąpiłam w Bleu w Detroit. Byli tam Above and Beyond. Zaśpiewałam Louder i Wouldn’t change a thing.
Gdybyś mogła połączyć siły z jakimś wokalistką (z muzyki elektronicznej lub nie) i pracować w duecie, kto to mógłby być i dlaczego?
Ciekawe pytanie. Zgaduję, że dołączyłabym do męskiego wokalu. Zamierzam tutaj zaryzykować i powiedzieć: Timbaland lub Justine Timberlake. Hej, wszystko jest możliwe!
Zwiedzałaś świat dzieląc się swoją miłością do muzyki. Jakie jest twoje ulubione miejsce na świecie? Czy te miejsce przyczynia się do natchnienia twojej pracy?
Jedno z moich ulubionych miejsc do grania jest Trinidad. Głównie dlatego, że grałam tam pierwszy raz od kiedy była znana i grałam tam dużo razy a każdego razu widziałam rosnące grono fanów. Oni są takimi cudownymi ludźmi i kochają dobrą imprezę. Nie wspominając o tym, że zawsze tam jest pięknie i słonecznie. Taka typowa dziewczyna kocha swoją plażę. Powiedziałabym, że jakikolwiek występ, na którym gram, nie ważne gdzie to jest na świecie, inspiruje mnie. W każdą noc po show kiedy wracam do swojego pokoju hotelowego, gryzmolę swoje nowe pomysły, ponieważ zawsze zostaję natchniona przez tłumy.
Jesteś obwołaną wokalistką, DJ-em, oraz wschodzącym producentem również z tytułami w twoim rankingach, jest może jakieś nie muzyczne osiągnięcie, któremu chcesz sprostać?
Pewnie, że jest! Chcę napisać książkę. Chcę projektować, czy to mają być ubrania czy biżuteria. Chcę nauczyć się mówić płynnie po hiszpańsku i portugalskim brazylijskim. Chcę, aby pewnego dnia ukończyć pierwszy stopień fizjoterapii, wziąć ślub i mieć dużą rodzinę.
Przeglądając nadmiar podróży i występów, które masz za pasem, co byłoby najbardziej interesującą lub najzabawniejszą historią podczas podróży, którą mogłabyś podzielić się z nami?
Zgaduję, że byłoby to przechodzenie odprawy celnej w innych krajach. Z niewiadomego powodu zawsze zostaję przesunięta obok i przesłuchiwana. Oni zawsze natrudzą się, zanim uwierzą, że jestem DJ-em, chociaż mam bagaż z płytami! Sądzę, że tak jest, bo zawsze pakuję dużo rzeczy, więc oni nie rozumieją dlaczego jestem w ich kraju na jeszcze jedną noc mając te bagaże! Muszę mieć podejrzaną twarz albo co. Najgorzej było wtedy, kiedy zostałam zatrzymana na kilka godzin, wzięli mój pamiętnik i przeczytali. Stałam obok takiego człowieka, który był przepytywany o ile kokainy przemycił. To nie było wtedy zabawne, ale teraz z biegiem czasu mogę się śmiać. Rzecz jasna już zostawiam swój pamiętnik w domu.
Mieliśmy jakieś krótkie pogawędki, niestety nie mogłem zdobyć się na odwagę, by przejść do tego pytania, teraz przeczytałem dużo „motywujących” książek i byłem obecny na wielu seminariach na temat tej sprawy, Pani Rene, mógłbym prosić o twój numer telefonu?
Gdybym ci powiedziała… Musiałabym cię zabić.
Wystarczająco uczciwie. Odchodząc od mojego nędznego pytania powyżej, Pani Rene, czego twoi lojalni fani mogą od ciebie oczekiwać w tym roku?
Dzieła sztuki z mojego serca , które mam nadzieję, że słuchające uszy będą lubić. Mam nadzieję, że odkryją wiele moich wcieleń. Jak tylko album będzie skończony, będę skupiać się na podróżowaniu i zorganizowaniu radio show. I tańczeniu i śpiewaniu z fanami transu wszędzie!
Jennifer Rene obecnie zajmuje się pisaniem i nagrywaniem nowego materiału i ma wiele ekscytujących czekających projektów. Nie może się doczekać występowania i miksowania na żywo. Uważajcie, ponieważ ta dziewczyna dopiero co zaczęła pokazywać na co jest zdolna.
Napisane przez BirdMan i przetłumaczone przez Usagi_Angel.
_________________ My Tunes Of The:
2006 - O'Callaghan & Kearney - Exactly
2007 - DJ Shah feat. Adrina Thorpe - Who Will Find Me
2008 - Simon Patterson - Us
2009 - Nitrous Oxide - Aurora
2010 - Who.Is - We.Are
Haha, Trynidad, tego się nie spodziewałem No i te dość szerokie "osiągnięcia niemuzyczne" - książka, hiszpański & portugalski, rodzina, fizjoterapia Niech lepiej śpiewa
Oczywiście pozytyw leci za wykonaną w tym pracę
Haha, Trynidad, tego się nie spodziewałem No i te dość szerokie "osiągnięcia niemuzyczne" - książka, hiszpański & portugalski, rodzina, fizjoterapia Niech lepiej śpiewa
Oczywiście pozytyw leci za wykonaną w tym pracę
A co się dziwisz, była w Trynidadzie dużo razy i zarzekała się, że to jest najlepsze dla niej miejsce