W sumie to jakoś zmuszałoby do znajomości albo przynajmniej do zapoznania się z tematem. Jedni naprawdę chcieliby tu być a reszcie by się znudziło. Można sobie po nabijać postów w "Czego teraz słuchasz". A z resztą jak się chce to można na mieszać w różnych tematach.
_________________ "Każdy mój dzień składa się z jakiś takich gówien. No każdy."
Nie jestem zbytnio pełnoletnim (niedługo stuknie 18), ale powiem co myślę. Ta sytuacja to spirala zacieśniających się połączeń komercjalizacji, napływu nowych ludzi, oraz sprzeciwu wobec tego co się dzieje.
Dodanie forów o "ambitniejszych" gatunkach niewiele da, gdyż prawie wszędzie teraz jest to samo - trochę dobrych produkcji, a dalej bagno i 1,5m mułu.
Moderacja może próbować nie dopuszczać do powstawania kłótni, ale wiadomo że nie da się wszystkiego kontrolować, gdy na forum działa de facto jeden moderator.
Jackob Rocksonn napisał/a:
Powrót do przeszłości ? czyli nie liczyć postów pisanych w HydeParku
Sprawa jest taka - na off-topic na tym forum się przyzwala, stąd kłótnie. Chociażby moje ulubione spory o firmę z Cupertino czy NVidię. No i te wspaniałe wojny o Miraż.
Należałoby sprawdzić w akcji dużo mniejsze przyzwolenie na OT, może jeszcze stworzenie w HydeParku do tego wszystkiego tematu z ogólnymi rozmowami, gdzie wszyscy mogliby się wyszaleć. Licznik postów w obrębie HydeParku oczywiście wyłączony.
Ostatnio zmieniony przez Kosiek 2010-08-31, 15:45, w całości zmieniany 1 raz
w sumie to nie byłoby głupie. może część osób ograniczyłaby pisanie postów,które są zbędne. A czy istnieje możliwość,że przy zakładaniu nowego tematu, potrzebne jest zatwierdzenie przez admina lub moderatora? Mogłoby to też trochę pomóc. A chyba nie ma różnicy czy temat wyjdzie godzinę później czy wcześniej a byłby wiekszy porządek.
Jesteśmy jednym z większych for o tematyce muzyki klubowej, gdzie nie występuje warez.
Przypuśćmy, że teraz likwiduje rangi, likwiduję pozytywy oraz zaczynam usuwać wszystkie posty nie związane z tematem, zero OT.
Myślicie, że nadal użytkowników będzie przybywać? Że stali bywalcy nie odejdą? Że system nagród jakim na tym forum jest uzyskanie jakieś rangi, czy otrzymywanie pozytywów jest aż tak wadliwy?
Czyli jednym zdaniem, by zacząć to wszystko naprawiać potrzebne są ograniczenia?
Wiem, troszkę tymi pytaniami zaprzeczam sens o który mi chodzi w pierwszym moim poście.
_________________ Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać.
Bez przesadyzmu, nie likwidujmy wszystkiego. Z doświadczenia moderatorskiego wiem, że całkowite niedopuszczanie do off-topicu niszczy fora. Ludzie mają wrodzoną umiejętność spamowania, a zabranie im tej przyjemności będzie zła w skutkach. Jak coś robimy z OT, to tylko ograniczamy.
Rangi proponuję zostawić.No i do pozytywów może dodać także negatywy? Prosta zasada: pozytyw dodaje punktów, negatyw zabiera.
Bez przesadyzmu, nie likwidujmy wszystkiego. Z doświadczenia moderatorskiego wiem, że całkowite niedopuszczanie do off-topicu niszczy fora. Ludzie mają wrodzoną umiejętność spamowania, a zabranie im tej przyjemności będzie zła w skutkach. Jak coś robimy z OT, to tylko ograniczamy.
Rangi proponuję zostawić.No i do pozytywów może dodać także negatywy? Prosta zasada: pozytyw dodaje punktów, negatyw zabiera.
Tako ja mówię ! Król Julian. Też kilka razy zdarzyło mi się być modem (wredna fucha -.-) i to samo mogę powiedzieć. OT jest czymś naturalnym na forach internetowych, nie da się tego uniknąć. No i te negatywy - świetny pomysł. I przy okazji dodać nowy punkt do regulaminu, że za bezpodstawne dodawanie pozytywów/negatywów warn.
_________________ Słuchajmy muzyki, a nie gatunków.
No właśnie, zauważcie, że tu nie chodzi o ilość postów, tylko o poziom niektórych użytkowników... Ilu "znawców" krytykuje i nagatywnie komentuje zdania innych? To, że ktoś jest starszy, nie znaczy, że lepszy. Wszyscy zasługują na szanucek, jednak ostatnio tego szacunku brakuje.
_________________ Trance music is a part of my soul...
Oo pomysł Kośka z negatywem bardzo dobry jest , ale z drugiej storny znajdzie się owca która bez powodu bedzie sypać neagtywami w każdym temacie jak sie ją obrazi , wszystko sprowadza sie do jednego że musimy sie wszyscy ogarnąć
Edit : Danny o tym wposmniał , za bezpodstawny negatyw Warn
Oo pomysł Kośka z negatywem bardzo dobry jest , ale z drugiej storny znajdzie się owca która bez powodu bedzie sypać neagtywami w każdym temacie jak sie ją obrazi , wszystko sprowadza sie do jednego że musimy sie wszyscy ogarnąć
Kuba, przeczytaj to co napisałem. Za bezpodstawne sypanie negatywami/pozytywami ban lub warn i po kłopocie. Tyle, że modzi będą mieć więcej roboty. Przydałby się jeszcze jeden do pomocy, przy ogarnianiu tego wszystkiego.
_________________ Słuchajmy muzyki, a nie gatunków.
Ostatnio zmieniony przez I-Luminate 2010-08-31, 16:16, w całości zmieniany 1 raz
I dokładnie o to mi chodziło, Kuba. Jeżeli będą negatywy to ludzie zaczną się zastanawiać co robią. A bezzasadne ładowanie negatywami to kasacja konta.
I do tego wystawianie pozytywów i negatywów powinno być od odpowiedniej ilości otrzymanych plusów, np. pięciu (to ograniczy nadużycia).