POLISH FANS FORUM, ARMIN VAN BUUREN, A STATE OF TRANCE, ASOT Strona Główna
  "Music is essential for my life" - Armin van Buuren      ArminVanBuuren.org      FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Niepełnoletni userzy, poziom na forum.
Autor Wiadomość
Czortmajewska 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 15
Wystawił/a: 3

Status: Offline

Wizyt: 454
Łączny czas wizyt:
Godzin: 49
Wysłany: 2010-08-31, 15:34   

Jackob Rocksonn napisał/a:
nie liczyć postów pisanych w HydeParku

W sumie to jakoś zmuszałoby do znajomości albo przynajmniej do zapoznania się z tematem. Jedni naprawdę chcieliby tu być a reszcie by się znudziło. Można sobie po nabijać postów w "Czego teraz słuchasz". A z resztą jak się chce to można na mieszać w różnych tematach.

Mikolaj 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 77
Wystawił/a: 23

Wizyt: 11389
Łączny czas wizyt:
Godzin: 1339,5
Wysłany: 2010-08-31, 15:38   

Dla mnie to ten licznik postów mógłby zostać usunięty tak jak to jest na forum GlobalTrance ;)
Wystaw pozytywa autorowi tego posta

direct 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 14
Wystawił/a: 46

Wizyt: 2678
Łączny czas wizyt:
Godzin: 248,6
Wysłany: 2010-08-31, 15:39   

Gnapek napisał/a:
Dla mnie to ten licznik postów mógłby zostać usunięty tak jak to jest na forum GlobalTrance ;)
Właśnie chciałam to napisać. :) Po co ten ranking userów?

Jackob Rocksonn 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 136
Wystawił/a: 123

Wizyt: 3824
Łączny czas wizyt:
Godzin: 1787
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-08-31, 15:40   

Gnapek napisał/a:

I wtedy nie byłoby rang :) Był już taki problem na forum z nabijaniem postów , lecz tu Marcinowi chodzi o co innego

Kosiek 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 36
Wystawił/a: 13

Wizyt: 3858
Łączny czas wizyt:
Godzin: 688,5
Wysłany: 2010-08-31, 15:40   

Nie jestem zbytnio pełnoletnim (niedługo stuknie 18), ale powiem co myślę. Ta sytuacja to spirala zacieśniających się połączeń komercjalizacji, napływu nowych ludzi, oraz sprzeciwu wobec tego co się dzieje.
  • Dodanie forów o "ambitniejszych" gatunkach niewiele da, gdyż prawie wszędzie teraz jest to samo - trochę dobrych produkcji, a dalej bagno i 1,5m mułu.
  • Moderacja może próbować nie dopuszczać do powstawania kłótni, ale wiadomo że nie da się wszystkiego kontrolować, gdy na forum działa de facto jeden moderator.
  • Jackob Rocksonn napisał/a:
    Powrót do przeszłości ? czyli nie liczyć postów pisanych w HydeParku

Sprawa jest taka - na off-topic na tym forum się przyzwala, stąd kłótnie. Chociażby moje ulubione spory o firmę z Cupertino czy NVidię. ;) No i te wspaniałe wojny o Miraż. :D <omg>
    Należałoby sprawdzić w akcji dużo mniejsze przyzwolenie na OT, może jeszcze stworzenie w HydeParku do tego wszystkiego tematu z ogólnymi rozmowami, gdzie wszyscy mogliby się wyszaleć. Licznik postów w obrębie HydeParku oczywiście wyłączony.

Jeszcze raz ktoś napisze Armin van Buuren przez duże V to znajdę i poćwiartuję... ;)
Ostatnio zmieniony przez Kosiek 2010-08-31, 15:45, w całości zmieniany 1 raz  

lionel36 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 38
Wystawił/a: 15

Wizyt: 8047
Łączny czas wizyt:
Godzin: 938,9
Wysłany: 2010-08-31, 15:43   

w sumie to nie byłoby głupie. może część osób ograniczyłaby pisanie postów,które są zbędne. A czy istnieje możliwość,że przy zakładaniu nowego tematu, potrzebne jest zatwierdzenie przez admina lub moderatora? Mogłoby to też trochę pomóc. A chyba nie ma różnicy czy temat wyjdzie godzinę później czy wcześniej a byłby wiekszy porządek.

Per Sempre!!!

Marcin 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 55
Wystawił/a: 95

Wizyt: 18779
Łączny czas wizyt:
Godzin: 2561,7
Wysłany: 2010-08-31, 16:04   

Jesteśmy jednym z większych for o tematyce muzyki klubowej, gdzie nie występuje warez.
Przypuśćmy, że teraz likwiduje rangi, likwiduję pozytywy oraz zaczynam usuwać wszystkie posty nie związane z tematem, zero OT.
Myślicie, że nadal użytkowników będzie przybywać? Że stali bywalcy nie odejdą? Że system nagród jakim na tym forum jest uzyskanie jakieś rangi, czy otrzymywanie pozytywów jest aż tak wadliwy?
Czyli jednym zdaniem, by zacząć to wszystko naprawiać potrzebne są ograniczenia?

Wiem, troszkę tymi pytaniami zaprzeczam sens o który mi chodzi w pierwszym moim poście.

I-Luminate 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 31
Wystawił/a: 26

Wizyt: 9445
Łączny czas wizyt:
Godzin: 2632,9
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-08-31, 16:06   

No już chrzanić te rangi. Tu nie o to chodzi, lecz o to, że my, userzy, powinniśmy się za siebie zabrać i ogarnąć pupki. Nie sądzicie?

edyta.

No ale niemożliwością jest, by przemówić wszystkim do rozsądku, zawsze znajdzie się kilku/jeden wypaczeniec :|

Kosiek 

Pozytywów:

Łączny czas wizyt:
Wysłany: 2010-08-31, 16:08   

Bez przesadyzmu, nie likwidujmy wszystkiego. Z doświadczenia moderatorskiego wiem, że całkowite niedopuszczanie do off-topicu niszczy fora. Ludzie mają wrodzoną umiejętność spamowania, a zabranie im tej przyjemności będzie zła w skutkach. Jak coś robimy z OT, to tylko ograniczamy.
Rangi proponuję zostawić.No i do pozytywów może dodać także negatywy? Prosta zasada: pozytyw dodaje punktów, negatyw zabiera.

Jeszcze raz ktoś napisze Armin van Buuren przez duże V to znajdę i poćwiartuję... ;)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 pozytyw(ów):
Trance4ever
lionel36 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 38
Wystawił/a: 15

Wizyt: 8047
Łączny czas wizyt:
Godzin: 938,9
Wysłany: 2010-08-31, 16:08   

też tak sądze ale wiesz nie wszystkim się przemówi do rozsądku

Per Sempre!!!

I-Luminate 

Pozytywów:

Łączny czas wizyt:
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-08-31, 16:10   

Kosiek napisał/a:
Bez przesadyzmu, nie likwidujmy wszystkiego. Z doświadczenia moderatorskiego wiem, że całkowite niedopuszczanie do off-topicu niszczy fora. Ludzie mają wrodzoną umiejętność spamowania, a zabranie im tej przyjemności będzie zła w skutkach. Jak coś robimy z OT, to tylko ograniczamy.
Rangi proponuję zostawić.No i do pozytywów może dodać także negatywy? Prosta zasada: pozytyw dodaje punktów, negatyw zabiera.

Tako ja mówię ! Król Julian. Też kilka razy zdarzyło mi się być modem (wredna fucha -.-) i to samo mogę powiedzieć. OT jest czymś naturalnym na forach internetowych, nie da się tego uniknąć. No i te negatywy - świetny pomysł. I przy okazji dodać nowy punkt do regulaminu, że za bezpodstawne dodawanie pozytywów/negatywów warn.

Sandy 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 212
Wystawił/a: 95

Wizyt: 1375
Łączny czas wizyt:
Godzin: 1508,9
Wysłany: 2010-08-31, 16:12   

No właśnie, zauważcie, że tu nie chodzi o ilość postów, tylko o poziom niektórych użytkowników... Ilu "znawców" krytykuje i nagatywnie komentuje zdania innych? To, że ktoś jest starszy, nie znaczy, że lepszy. Wszyscy zasługują na szanucek, jednak ostatnio tego szacunku brakuje.

Jackob Rocksonn 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 136
Wystawił/a: 123

Wizyt: 3824
Łączny czas wizyt:
Godzin: 1787
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-08-31, 16:13   

Oo pomysł Kośka z negatywem bardzo dobry jest , ale z drugiej storny znajdzie się owca która bez powodu bedzie sypać neagtywami w każdym temacie jak sie ją obrazi , wszystko sprowadza sie do jednego że musimy sie wszyscy ogarnąć

Edit : Danny o tym wposmniał , za bezpodstawny negatyw Warn

I-Luminate 

Pozytywów:

Łączny czas wizyt:
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-08-31, 16:14   

Jackob Rocksonn napisał/a:
Oo pomysł Kośka z negatywem bardzo dobry jest , ale z drugiej storny znajdzie się owca która bez powodu bedzie sypać neagtywami w każdym temacie jak sie ją obrazi , wszystko sprowadza sie do jednego że musimy sie wszyscy ogarnąć

Kuba, przeczytaj to co napisałem. Za bezpodstawne sypanie negatywami/pozytywami ban lub warn i po kłopocie. Tyle, że modzi będą mieć więcej roboty. Przydałby się jeszcze jeden do pomocy, przy ogarnianiu tego wszystkiego.
Ostatnio zmieniony przez I-Luminate 2010-08-31, 16:16, w całości zmieniany 1 raz  

Kosiek 

Pozytywów:

Łączny czas wizyt:
Wysłany: 2010-08-31, 16:15   

I dokładnie o to mi chodziło, Kuba. ;) Jeżeli będą negatywy to ludzie zaczną się zastanawiać co robią. A bezzasadne ładowanie negatywami to kasacja konta.
I do tego wystawianie pozytywów i negatywów powinno być od odpowiedniej ilości otrzymanych plusów, np. pięciu (to ograniczy nadużycia).

Odpowiedz do tematu