POLISH FANS FORUM, ARMIN VAN BUUREN, A STATE OF TRANCE, ASOT Strona Główna
  "Music is essential for my life" - Armin van Buuren      ArminVanBuuren.org      FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Niepełnoletni userzy, poziom na forum.
Autor Wiadomość
Mikolaj 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 77
Wystawił/a: 23

Status: Offline

Wizyt: 11389
Łączny czas wizyt:
Godzin: 1339,5
Wysłany: 2010-08-31, 16:19   

A czy nie prościej by było również wywalić pozytywy?
Wystaw pozytywa autorowi tego posta

Jackob Rocksonn 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 136
Wystawił/a: 123

Wizyt: 3824
Łączny czas wizyt:
Godzin: 1787
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-08-31, 16:22   

Wtedy automatycznie zniknie Ranga Vipa :) W sumie tylko Krzychu ja posiada. Potrzeba jeszcze jednego Moda

Sandy 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 212
Wystawił/a: 95

Wizyt: 1375
Łączny czas wizyt:
Godzin: 1508,9
Wysłany: 2010-08-31, 16:27   

Rany Boskie.... schodzicie z tematu... Rangi itp. wszystko niech zostanie na miejscu, tylko problem tkwi w czymś innym.

Kosiek 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 36
Wystawił/a: 13

Wizyt: 3858
Łączny czas wizyt:
Godzin: 688,5
Wysłany: 2010-08-31, 16:32   

Szyszka nie schodzimy z tematu, mówimy o zmianach na forum związanych ze spadającym poziomem forum. Nic się tu nie zmieniło od kiedy tu przyszedłem... Tak sobie napisałaś żeby napisać i tyle. Bez zmian techniczno-organizacyjnych na forum niczego nie osiągniemy.

Jeszcze raz ktoś napisze Armin van Buuren przez duże V to znajdę i poćwiartuję... ;)

Wojtas1990 

Otrzymał/a 4 pozytyw(ów)

Wizyt: 800
Łączny czas wizyt:
Godzin: 106,1
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2010-08-31, 16:44   

Wlasnie,zastanowmy sie jaki byl powod,tego spadku inteligentnych postow? A moze poprostu zanika inteligentna muzyka trancowa? Nie ma solidarnosci bez wolnosci

AvB Fan 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 11
Wystawił/a: 62

Wizyt: 3131
Łączny czas wizyt:
Godzin: 354,5
Wysłany: 2010-08-31, 16:47   

Jeśli chodzi o wiek, to już nie raz bywałem dyskryminowany z powodu bycia młodszym niż osoba z którą dyskutowałem. Według mnie takie zachowanie starszych świadczy tylko o braku szacunku, a także o ich niedojrzałości, a nie naszej (młodszych). W tym temacie więcej pisać mi się nie chce.
Marcin napisał/a:
I tu pytanie do wszystkich, czy uważacie, że to wina administratorów/moderatorów, czy Was, użytkowników? A może rodzaju muzyki w którym to kierunku ona dąży? Czy może jest to spowodowane czymś innym?

Na administrację i moderatorów tutaj bym nie narzekał. Moim zdaniem poziom forum spada zarówno przez samych użytkowników i ich zachowanie, jak i przez zmieniającą się muzykę. Jedni chcieliby, żeby stary Trance powrócił (co zresztą jest zrozumiałe), a inni wolą taki jaki jest on dziś. Poza tym - zauważyłem, że niektórzy za wszelką cenę próbują udowodnić swoje racje, choć czasami powinni ustąpić. Ciągnięcie rozmowy z tzw. "trollami" nie ma sensu, o czym zresztą sam Marcin pisał w osobnym temacie. Jednak nadal zdarzają się takie sytuacje. Na marginesie, jeśli sądzicie, że ktoś pisze bzdury, to czasami na serio warto zamknąć się i siedzieć cicho niż ciągnąć jakiś głupawy temat. Wiem, chcecie udowodnić danej osobie, że się myli, czy wyrazić swoje zdanie, ale naprawdę nie zawsze to jest potrzebne.
Marcin napisał/a:
A jak temu zapobiec? Ograniczyć rejestracje użytkowników? Zmienić regulamin? Czy kasować posty, bo np. zdaniem administratorów czy moderatorów zaniżają poziom? Tylko co zaniża poziom, a co nie? I czy to by nie było odebranie wolności słowa?

Na pewno wielu tak by to odebrało. Jednak sądzę, że ograniczenie rejestracji też dobrym pomysłem nie jest. Jeśli chcemy, by forum się rozwijało, było coraz bardziej profesjonalne, to ograniczenie rejestracji jest chyba najgorszą rzeczą jaką można zrobić. Tym sposobem atrakcyjność forum spadnie, bo nie każdy będzie mógł się zarejestrować. Zmiana regulaminu samego w sobie też do niczego nie doprowadzi. Dlatego też sądzę, że jeśli już, to raczej powinno się dopisać kilka punktów do obecnego niż zmieniać całość (która w sumie zła nie jest).
Marcin napisał/a:
Przypuśćmy, że teraz likwiduje rangi, likwiduję pozytywy oraz zaczynam usuwać wszystkie posty nie związane z tematem, zero OT.

IMO - zlikwidowanie rang, pozytywów i licznika postów mogłoby zaowocować. Niektórzy właśnie na to patrzą i to nasuwa im spostrzeżenia odnośnie danych osób. A przecież wiadomo, że nie ranga się liczy a poziom wiedzy. Sam czuję się głupio ze swoją rangą, bo wiedzę na temat Trance'u mam dość małą, a większą część rangi nabiłem na HydeParku. Przyznaję, że początkowo sam sugerowałem się licznikiem postów i to właśnie było dla mnie wskaźnikiem kto ile wie, a sam nabijałem posty żeby zyskać rangę. Teraz już wiem, że to głupota i zachowanie bez sensu. Jednak sporo jest osób takich jak ja właśnie. Dlatego IMO usunięcie licznika postów i wszystkich rzeczy związanych z nabijaniem rang itp. może przenieść owocne skutki. Zresztą - co szkodzi spróbować ? Przecież można chyba wyłączyć licznik na 3 miesiące i zobaczyć czy coś się przez ten czas zmieni. ;)
Marcin napisał/a:
Czyli jednym zdaniem, by zacząć to wszystko naprawiać potrzebne są ograniczenia?

Moim zdaniem ograniczenia potrzebne są... Ale na pewno nie w postaci kasowania postów "obniżających poziom forum", tylko takich, które nie są związane z tematem. Na OT nie powinno się natomiast zwracać uwagi w tematach ogólnych (np. w temacie o grach, stworzonym przeze mnie, można podyskutować też o sprzęcie komputerowym, bo przecież ma to związek z tematem).
Jackob Rocksonn napisał/a:
Potrzeba jeszcze jednego Moda

Niekoniecznie. Choć niewykluczone, że mogłoby to poprawić ogólną przejrzystość forum. Jednak według mnie teraz jest z tym całkiem nieźle.

Kosiek 

Pozytywów:

Łączny czas wizyt:
Wysłany: 2010-08-31, 16:57   

AvB Fan napisał/a:
większą część rangi nabiłem na HydeParku

No to już wiemy czemu @AvB Fan chce całkowitej kasacji licznika postów, hehe. :D
AvB Fan napisał/a:
Na OT nie powinno się natomiast zwracać uwagi w tematach ogólnych

Yyy... Od tego jest Hydepark?

A co do modów, to potrzebni są dodatkowi moderatorzy, a Ci którzy olewają sobie robotę, krótko mówiąc trzeba im podziękować.

Jeszcze raz ktoś napisze Armin van Buuren przez duże V to znajdę i poćwiartuję... ;)

siwy 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 3
Wystawił/a: 4

Wizyt: 6836
Łączny czas wizyt:
Godzin: 1639,9
Wysłany: 2010-08-31, 17:00   

Mimo, że na ogól nie piszę dużo to dziś sobie pozwolę na odrobinę tekstu.

Czy ja to wina, że forum spada? Oczywiście użytkowników, ale tych którzy posiadają typowo polskie cechy: Brak tolerancji, zawiść, zazdrość itp. Jest grupa osób, która po prostu umiera jak słyszy, że Płyta Armina jest kierowana do szerszej grupy odbiorców, bo jakby to ich zabolało gdyby usłyszeli utwór Armina w autobusie wydobywający się z głośników telefonu dresiarza, rockmana, metala czy innej grupy, która na co dzień nie słucha Transu/Trensu - niepotrzebne skreślić.

Ci ograniczeni ludzie chcą zostać w zaciszu ambitnego kącika Transu(w przypadku pisowni sytuacja jak wyżej) i tylko marudzić jak to wytwórnie są nastawione na zysk. Można była zauważyć jak album Armina wyciekł do sieci, wtedy zaczęły się te żenujące komentarze, że to szefostwo Armady sobie to wymyśliło. Równie irytująca jest dyskusja jak piszemy Van.

Rozwiązaniem jest tylko wyrzucanie paru osób ale to takie nie demokratyczne, prościej jest nie podejmować dyskusji z nimi, ale w przypadku naszego społeczeństwa to mało możliwe.

http://www.youtube.com/watch?v=_if7AU9bxOY tak na koniec.
Dziękuje za uwagę i pozdrawiam :)

Edit: W kwestii pozytywów jeszcze: Czasem się przydaje, po co pisać zgadzam się z tobą bla bla... Jak można sobie nacisnąć pozytyw i wiadomo o co chodzi:)
Ostatnio zmieniony przez siwy 2010-08-31, 17:15, w całości zmieniany 1 raz  

AvB Fan 

Pozytywów:

Łączny czas wizyt:
Wysłany: 2010-08-31, 17:14   

Kosiek napisał/a:

I tu się mylisz. HydePark jest od różnych, luźnych rozmów. Ale nie od spamowania i OffTopicu. Rozumiem, można zakładać różne, nawet głupie tematy, ale OT to OT i nawet w HydeParku powinno się go tępić (ale jak powiedziałem, poza tematami ogólnymi, na które składa się kilka "podtematów").

I-Luminate 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 31
Wystawił/a: 26

Wizyt: 9445
Łączny czas wizyt:
Godzin: 2632,9
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-08-31, 17:19   

AvB Fan napisał/a:
Kosiek napisał/a:

I tu się mylisz. HydePark jest od różnych, luźnych rozmów. Ale nie od spamowania i OffTopicu. Rozumiem, można zakładać różne, nawet głupie tematy, ale OT to OT i nawet w HydeParku powinno się go tępić (ale jak powiedziałem, poza tematami ogólnymi, na które składa się kilka "podtematów").

I od razu widać kto ma większe doświadczenie z forami internetowymi ;P

Hydepark najczęściej podpisywany jest tak:

"czyli rozmowy o wszystkim i o niczym"

Resztę sam wywnioskuj.

AvB Fan 

Pozytywów:

Łączny czas wizyt:
Wysłany: 2010-08-31, 17:30   

Wnioskuję, że rozmowy o wszystkim i o niczym nie muszą oznaczać spamu... -.- Poza tym - chyba po to zakłada się z góry przemyślane tematy, żeby się dowiedzieć czegoś z tej dziedziny. Jeśli zakładam temat (np.) o autach, to chyba nie chcę w nim wysłuchiwać jakie Radio Maryja jest fajne... Pomyśl. Bo widzę, że nie czaicie bazy o czym ja mówię.

Kosiek 

Pozytywów:

Łączny czas wizyt:
Wysłany: 2010-08-31, 17:42   

Tyle, że działy typu HydePark są do tego, żeby dać się użytkownikom wyżyć. Wyłączyć tylko licznik postów i hulaj dusza. Tyle, że w karczmie przyzwolenie na spam jest jedynym odstępstwem od regulaminu. Trollowanie, obrazy i wywoływanie kłótni są karane, nawet jeszcze ostrzej niż gdzie indziej.
Teoria jest taka, że należy trzymać się tematu, ale praktyka moderatorska jest taka, że Nie dotyka się tego działu dopóki nie ma burdy.

P.S: Marcin, pousuwaj potem te posty, bo narobiliśmy spamu.

AvB Fan 

Pozytywów:

Łączny czas wizyt:
Wysłany: 2010-08-31, 17:47   

Kosiek napisał/a:
P.S: Marcin, pousuwaj potem te posty, bo narobiliśmy spamu.

Popieram.

Co do tego jeszcze jednego moderatora, to może i macie racje. Ostatnio coś rzadko widuję na forum część moderatorskiej załogi. Nie wiem czym to jest spowodowane i nie wnikam w szczegóły.

Usagi 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 87
Wystawił/a: 99

Wizyt: 4988
Łączny czas wizyt:
Godzin: 1275,7
Wysłany: 2010-08-31, 18:19   

Wojtas1990 napisał/a:
To jest pokolenie Imagine,tzw. Troszke to przykre,no ale oni dopiero uksztaltowywuja swoj charakter i gust muzyczny :)

Owszem. Zauważmy, że wiele osób na tym forum poznało Armina dzięki "Imagine" i zainteresowali się trance'em w ogóle. Jedni z nielicznych, którzy wypełnili plan misji Armina (lub ogólniej - Armady), żeby rozpropagować muzykę trance'ową na cały świat. Niektórzy są dopiero co nowicjuszami w tym temacie i potrzebują wyrozumiałości oraz grzecznego nakierowania czy podpowiedzenia. Takie odzywki, jak "bachorstwo miksujące na Abletonie? Żal." czy "pff, dzieci imedżynu...", używane w wielu sytuacjach, są, hmm, żałosne? Jeżeli dana osoba zobaczy, że wszystkie piosenki/utwory Armina nie są pod In & Out Of Love tylko coś zupełnie dla niej innego, to wtedy sama odejdzie. Dajmy szansę tym, którzy chcą poznawać nowe, którzy się interesują. Ja właśnie lubię osoby, które nie ograniczają się, nie boją się uczyć nowych rzeczy i potrafią wykorzystywać dostęp do informacji (tu: Internet).
Sama kilka lat temu po albumie Shivers zainteresowałam się twórczością Armina i dzięki temu poznałam jego twórczość, która była jeszcze lepsza od tego albumu..

siwy3461 wspomniał o tych typowych polskich cechach. Tak, w wielu przypadkach tak właśnie jest. Osoba słuchająca trance'u od dosyć dawien dawna, zamknięta w swoim środowisku, wiedza na poziomie bardzo zaawansowanym, czuje żal, że teraz wszyscy mający luźny dostęp do jego muzyki zaczynają ją słuchać czy chwalą się, że się na niej znają, a tak naprawdę nie wiedzą nic. Cóż, mają prawo to czuć, ale jeżeli osoby takie przejawiają chęć poznania oraz zainteresowania, to czemu wyrzucać ich z tego trance'owego środowiska? Na początku każdy jest n00bem. Znam osoby, które przez swój młody wiek zostawały od razu odznaczone mianem "do obśmiania i wyrzucenia z grupy przy nadarzającej się okazji". Cofając się w czasie, dużo starych producentów wypowiadało się po 2000 roku, że wkurza ich to, iż teraz do poznania muzyki trance'owej wystarczy tylko włączyć radio lub telewizję, kiedy w ich czasach trzeba było pofatygować się pójściem do klubu lub długim szukaniem swoich ulubionych utworów wytłuczonych na winylach. Tutaj widzimy podobne zjawisko, tylko tyle że zrobiło ono krok do przodu. Ja rozumiem takich ludzi, ale powinni mieć trochę więcej dystansu, według mnie.

Co do niskiego poziomu tego forum (tak, wreszcie do tego przeszłam), to chodzi o obie rzeczy: posty typu "kocham Arminka :> :roll: <love> " i "idź do szkoły, dziecko, trance nie jest dla dzieci"?
Eksperci ze swoją wielką wiedzą muzyczną są tu jak najbardziej potrzebni, znaffcy - już nie.

Mam nadzieję, że przeczytaliście moje wypociny. :mrgreen:

[ Dodano: 2010-08-31, 18:20 ]
AvB Fan napisał/a:
Co do tego jeszcze jednego moderatora, to może i macie racje. Ostatnio coś rzadko widuję na forum część moderatorskiej załogi. Nie wiem czym to jest spowodowane i nie wnikam w szczegóły.

Nie martw się, to, że nie piszą za dużo, nie oznacza, że nie działają.

PiotrekGT 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 1
Wystawił/a: 18

Wizyt: 260
Łączny czas wizyt:
Godzin: 59,6
Wysłany: 2010-08-31, 19:01   

To forum jest muzyczne, a muzyka powinna łączyć ludzi, a nie rozdzielać, szczególnie w przypadku trance.

Odpowiedz do tematu