A licznik postów i rangi mają do krytykowania czy pisaniu przez nowych użytkowników? Może jedna osoba czy dwie podbijały sobie posty, ale reszta nie pisze tego wszystkiego po to, żeby mieć dużą liczbę w liczniku.
Moim zdaniem Marcin niewiele możesz zrobić.Forum tworzą wszyscy ludzie którzy się tutaj udzielają i to od poziomu userów wszystko zależy. Ja popieram pomysł wyłączenia licznika postów oraz wszystkich funkcji które mogą prowadzić do "rywalizacji".
tyle z mojej strony
Przykro mi, nie jesteśmy śmieciarniami typu 4clubbers czy club-nation (proszę administrację o nie kasowanie tych nazw bo adresów nie podaję). Takie fora mogą sobie na to pozwolić, poza tym zobaczcie jaki jest tam śmietnik, współczuję moderatorom... Jesteśmy za małą grupą, tylko marne 1000 użyszkodników, z czego 70% loguje się od święta.
A w HP zdjąć licznik postów i git.
A czy ja gdzies napisalem ze ma to forum wygladac jak te przez ciebie napisane ?
Chodzi mi o pozbycie sie z HP zbednych tematow ..wchodzac zawsze na forum dajac na pokaz nieprzeczytane zawsze wiecej jest spamu niz pisania na tematy ktore np ja odswiezylem.
Wchodzac czuje sie jakbym byl w kaciku poetyckim by potem o grach poczytac i bajkach i na koniec kilka postow o trance. Zalozcie jeszce temat gastronimiczny ''przepisy babuni''
Jestem tez by calkowicie wylaczyc licznik postow w calym HP
Forum ma promowac muzyke elektroniczna zwlaszcza trance i jego glownym nurtem ma byc muzyka. Radykalne ale tak to widze.
_________________ One World Under Trance Domination
Forum ma promowac muzyke elektroniczna zwlaszcza trance i jego glownym nurtem ma byc muzyka. Radykalne ale tak to widze.
Nie zgodzę się - przy obecnym poziomie muzyki trzeba by było pisać głównie o klasykach, a i to po jakimś czasie by się znudziło. Poza tym nie zauważyłem jakiś bardzo głupich tematów w HP, poza jednym (KLIK), i co ciekawe ty sam go założyłeś...
kazde forum posiada taki temat
mozna sie w tym temacie przeciez dowiedziec o istnieniu ciekawych utworow
a i przeciez nie naliczane sa posty wiec ... ?
a kurde nie otwarlem linka hehe
w sumie do odstresowania dobry temat ...napewno nie jednemu usmiech na buzce po klepienciu sie pojawil
lepsze to niz klutnie na avb org ktora karta graf czy konsola jest lepsza
ArminOnly, kłótnie to pojęcie względne. Dla jednych kłótnie (dla Ciebie) to dla innych (w tym mnie) np. ostra dyskusja lub też napięta wymiana zdań... Dla mnie na pewno rozmowa w temacie "Gry" nie była kłótnią. To o wiele za dużo powiedziane.
ArminOnly napisał/a:
Chodzi mi o pozbycie sie z HP zbednych tematow
HydePark - o wszystkim i o niczym... Twierdzisz, że skoro to forum o muzyce elektronicznej, to mamy pisać tylko i wyłącznie o samej muzyce ? Bo według mnie to trochę dziwne. Po pewnym czasie pewnie większości forumowiczów znudziłoby się pisanie o tym samym. A to jeszcze bardziej pogorszyłoby sytuację forum. Takie moje skromne zdanie.
I jak Wiktor to już ujął - dlatego właśnie ranga VIP Ci wystarczy.
a co ma moja ranga do poziomu tego forum ?
znowu zjezdzacie jak juz Sandra kilka str wczesniej napisala na temat rang itp a zamoiast sie zstanowic nad poziomem wypowiedzi i oczym tak na prawde to forum jest
ArminOnly, kłótnie to pojęcie względne. Dla jednych kłótnie (dla Ciebie) to dla innych (w tym mnie) np. ostra dyskusja lub też napięta wymiana zdań... Dla mnie na pewno rozmowa w temacie "Gry" nie była kłótnią. To o wiele za dużo powiedziane.
ArminOnly napisał/a:
Chodzi mi o pozbycie sie z HP zbednych tematow
HydePark - o wszystkim i o niczym... Twierdzisz, że skoro to forum o muzyce elektronicznej, to mamy pisać tylko i wyłącznie o samej muzyce ? Bo według mnie to trochę dziwne. Po pewnym czasie pewnie większości forumowiczów znudziłoby się pisanie o tym samym. A to jeszcze bardziej pogorszyłoby sytuację forum. Takie moje skromne zdanie.
I jak Wiktor to już ujął - dlatego właśnie ranga VIP Ci wystarczy.
Nie wiem czemu, ale często mnie Twoje wypowiedzi bawią...nie traktuj tego jak ataku Bardzo przeżywasz każdą uwagę i sprawę.
Co do postów....można zostawić. A jeżeli ktoś sobie podbija w jakiś bezsensowny sposób to tylko świadczy o nim...koniec i kropka.
Owszem, dziwna atmosfera zaczęła panować na forum i poziom wypowiedzi spadł..dlaczego? Raz. Spory napływ nowych, młodych użytkowników. Dwa. Przyjmowanie przez niektórych wypowiedzi osób z większą wiedzą jako forma ataku, złośliwości.. Trzy. Może też nowy album, na temat którego są podzielone zdania...
Pamiętajmy również, że jest to otwarte forum i każdym może wyrazić swoje zdanie na temat np. nowego albumu Armina. Jeżeli komuś się nie podoba? OK. Jeżeli ktoś uważa, że jest super? Ok. Kwestia gustów o których się nie rozmawia. Jeżeli ktoś chce kupić w ciemno? Ok, jego sprawa=pieniądze.
Mam wrażenie, że niedługo nie będzie można nic złego powiedzieć na temat AvB bo zaraz będzie zjeb...
Jeżeli dla Ciebie poważniejsze podejście do tematu, to nadmierne "przeżywanie", to ok. Twoje zdanie.
ArminOnly napisał/a:
w sumie do odstresowania dobry temat ...napewno nie jednemu usmiech na buzce po klepienciu sie pojawil
Może i się pojawił. Może i nie. Ale skoro tak chcesz, żeby to było forum jednotematyczne, to ten temat jest chyba jeszcze bardziej zbędny niż "Gry" tutaj (przypominam, że wychodzi gra o Arminie, więc jako tako wiąże się z tematyką forum)... Czyż nie ?
Marcin - czy już jakąś decyzję podjąłeś ? Kasowanie postów po jednym dniu już weszło na forum ?
Ciągle to samo, piszecie ciągle bzdury, jak dzieci z przedszkola.
Forum powinno być lepiej moderowane a HP okrojony radykalne z większości tematów bo pisanie głupot mija się z celem.
Z kolei jeśli chodzi o kwestię muzyki, gatunku, jaki reprezentuje - reprezentował - Armin, forum nie może żyć tylko trance'em bo to zabija forum, jak zresztą napisał Rafcio, znudziłoby się nam pisanie o klasykach ...
Licznik postów i rangi zostawiłbym ale z kolei większy nacisk położyłbym na moderowanie forum tzn. spam, trolle, flood ... dzieci neo itp
A za głupotę ban(an)em karałbym
AvB Fan - jesteś za usunięciem rang, pozytywów, licznika postów.... No brawo. Z tym, że widzisz... jest tu kilka osób, które w pewien sposób "pracują" (nie wiem czy to dobre słowo) na swoją rangę, ale nie robią to w taki sposób by cokolwiek pisać byleby mieć jak najwięcej na liczniku. Niestety (w końcu się przyznałeś) sam tak robiłeś, pisałeś dużo i nie zawsze z sensem.
A teraz na temat pozytywów - większość z nich (pozytywów) dostaje się za relacje z eventów. Przykładem jest Krzysiek czyli ArminOnly. Forumowicze doceniają jego pracę poprzez wystawienie pozytywów. Sama tak mam, choć to nie jest dla mnie ważne, jest mi miło kiedy ktoś doceni moje "wypociny".
Jeszcze rok temu prawie codziennie wchodziłam na forum żeby być ze wszystkim na bieżąco. Od pewnego czasu rzadko się loguję i wypowiadam na dany temat. Dzieję się tak ze względu na atmosferę, poziom. Problem tkwi w zachowaniu wielu osób. Kłótnie młodszych ze starszymi. Czasami kiedy czytam niektóre posty to zastanawiam się czy nie pomyliłam fora. Jest mi przykro kiedy jeden na drugiego naskakuje i uważa się za lepszego.
Przede wszystkim zastanówcie się nad własnym podejściem i zachowaniem. Forum jest od dyskusji, fakt, ale są granice i szacunek należy się każdemu. Nieważne czy masz 15 czy 25 lat.
Tyle z mojej strony.
_________________ Trance music is a part of my soul...
Może by tak nie usuwać OT, a zamiast tego edytować post, dopisać czerwonymi literami, że kolejne wypowiedzi niezogdne z tematem będą karane warnami i po tym nimi sypać?
_________________ Słuchajmy muzyki, a nie gatunków.