Wiek: 37 Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 264 Pozytywów: Otrzymał/a: 11 Wystawił/a: 12 Skąd: Warszawa
Status: Offline
Wizyt: 1991 Łączny czas wizyt: Godzin: 470
Wysłany: 2011-05-01, 21:22
anuskaaaa To jest fragment koncertu w Stoczni Gdańskiej z roku 2005 z okazji 25 lecia Porozumień Sierpniowych. Jean Michel Jarre to naprawdę wielki artysta! Za ten koncert nie pobrał swojego honorarium i powiedział że możliwość zagrania tego koncertu z takiej okazji to dla niego zaszczyt! Bardzo go za to szanuję jak i za samą muzykę, którą tworzy! Na youtube można obejrzeć całą relację z tego niepowtarzalnego koncertu, bardzo polecam!
oglądałem ten koncert. Coś niesamowitego. A wiadomo że Jarre będzie grał trzy razy w tym roku. Bardzo się z tego ciesze. Zapowiada się coś równie świetnego
oglądałam ten koncert 6 lat temu ale nie skojarzyłam faktów, a chodziło mi o to że jak grał toure po Polsce w listopadzie w ubiegłym roku to że wtedy tego nie zagrał byłam w tamtym roku na koncercie Jeana, jak ktoś tylko ma okazję to polecam zobaczyć niesamowite wrażenia, pełne dreszczy w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Wiek: 37 Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 264 Pozytywów: Otrzymał/a: 11 Wystawił/a: 12 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-02, 14:12
W listopadzie tego roku będzie grał w Warszawie, Katowicach i Bydgoszczy. Bilety już można kupić. Nie wiem jak w innych miastach, ale w Warszawie najtańsze bilety kosztują ponad 200 zł i nie zostało ich już wiele.. Mam nadzieję, że uda mi się ogarnąć jakąś wejściówkę, chciałbym na żywo usłyszeć Oxygene 2, 4 czy Equinoxe 4
w tamtym roku był w Płocku i bilety kosztowały najtańsze 140 zł a potem 170 i chyba 400 zł. ale dokładnie nie pamiętam. Polecam każdemu jego koncert kto uwielbia jego muzykę. Na koncercie świat przestaje istnieć i masz odlot bez wspomagaczy:)
Wysłany: 2011-05-02, 14:37
Nic mnie tak nie relaksuje jak dźwięki z albumu Oxygene, często się zastanawiam skąd ten facet czerpie inspiracje! Większość jego starszych utworów to dla mnie arcydzieła w czystej postaci! Słyszałem też wiele opinii, że Jean Michel Jarre to ojciec muzyki Trance!
Mi się podoba jak on na żywo zagrał na eletronicznej harfie swój utwór, albo na takim instrumencie przypominający katarynkę- cud miód i malina.
Nigdy nie zapomne tego koncertu, jak na koniec wyciągnął polską flagę i podziękował w naszym języku,miał niesamowity kontakt z publicznością
Wysłany: 2011-05-02, 14:57
Instrumenty, na których gra produkowane są tylko dla niego, nie można tego nigdzie kupić. Dlatego jego koncerty są takie niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju. Warto też wspomnieć, że Jarre kilkakrotnie ustanawiał nowe rekordy Guinnessa jeśli chodzi o liczbę widzów! Na jego koncert w Moskwie w 1997 przybyło ponad 3,5 miliona ludzi!! Jarre był też pierwszym zagranicznym artystą, któremu pozwolono grać koncert w Chinach.
Leciał on zawsze na początku Wiadomosci w okresie śmierci papieża , ależ ja sie wzruszałem jak za każdym razem go słuchałem w TV .Coż tu dużo pisać przepiękna melodia
_________________ Two Dj's - One Music - One Life - W&W