Dokładnie tak jak powiedział Kasper remix Armina bardzo przypomina Stranger To Stability, ale dalej to jest to i tak słaba produkcja ze strony Armina, niczym nie zachwyca. Szkoda, że Armin skupił się bardziej na zabawie efektami niż na zrobieniu lepszej melodii. Aż strach pomyśleć co zaprezentuje na swoim albumie, ale pożyjemy zobaczymy.
_________________ "[...]robię muzykę po prostu żeby robić muzykę, a nie by wygrywać nagrody[...]" - Josh Wink.
O gustach się nie dyskutuje każdy ma swoje zdanie. Mnie ten Remix akurat się podoba ma coś w sobie, ładnie łupie na głośnikach przy odpowiedniej głośności
Da się tego słuchać. Do 5 minuty. Po breakdownie ujawnia się totalny brak pomysłu na ten kawałek. No i po raz kolejny mamy tzw. tech drop - coś czuje, że Armin niedługo będzie grał tylko takie klimaty. Szkoda.
Dołączył: 28 Maj 2009 Posty: 354 Pozytywów: Otrzymał/a: 3 Wystawił/a: 3 Skąd: Nowy Sącz
Status: Offline
Wizyt: 1364 Łączny czas wizyt: Godzin: 350,1
Wysłany: 2010-02-28, 21:29
No po breakdownie nie jest cudownie, ale początek jest rewelacyjny, mnie trochę denerwuje ten vocal Maxi Jazza, ale to już nie wina Armina, dub/instrumental będzie lepszy.
To coś nowego, lepsze to niż tysiąc takich samych utworów z Anjuny czy zamulających progressivów (lubię ten gatunek, ale ostatnio wyszła masa nudnych produkcji).
Co Armin to źle - taki "tytuł" czy jak to nazwać przykleił sobie po "Broken Tonight" (już po Going Wrong miał, ale nie aż tak). I teraz wszystko co Armin, to zło... Tak samo z Dash Berlin, wydali kiepskie Waiting, na początku wszyscy się tą produkcją podniecali, potem nagle nieoczekiwany zwrot akcji.
Następny singiel w remixie JvD też czekał taki los, chociaż kawałek jest na prawdę fajny. Na szczęście jakoś z tego wybrnął.
Nie tylko od samego Going Wrong ale i 80 % albumu "Imagine" to już była zapowiedź upadku Armina. "Imagine", "Intricacy", "Face to Face" - te kawałki z poprzedniego albumu można jeszcze było nazwać jako Trance, a reszta? Sam pop i nic więcej. Tak to wygląda do dzisiaj i to nie dotyczy tylko i wyłącznie Armina czy Dashów, chociażby Ferry też się nie popisuje (remix dla BT - Suddenly). Nastała era prostych dźwięków szybko trafiających do zwykłych słuchaczy radia, a dobry Trance tworzą już nieliczni.
_________________ "[...]robię muzykę po prostu żeby robić muzykę, a nie by wygrywać nagrody[...]" - Josh Wink.
Dołączył: 28 Maj 2009 Posty: 354 Pozytywów: Otrzymał/a: 3 Wystawił/a: 3 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2010-02-28, 22:07
Ale nie miał jeszcze przyklejonej takiej etykiety że wszystko co on, to złe.
Tym bardziej, że jakieś 80% podniecało się remixem Armina dla Vantem (Beggin' U) które brzmi jak Broken Tonight. To remix dla BT jest znacznie lepszy wg. mnie.
Tworząc Tuvan pokazał, że potrafi zrobić coś innego, coś lepszego, bardziej ambitnego. 4 Elements to nie jest może, ale jak na obecne czasy - rewelacja. I chyba nie tylko ja tak uważam... (Patrz Top 20 of 2009).
Soczku - uważaj, bo jeszcze Ci zawartość wypłynie z tego żalu...
Boisz się nazywać rzeczy po imieniu? Może i jest lepszy od Broken Tonight czy Going Wrong, ale chyba nie będziemy go za to nosić na rękach...
Poza tym, słowa "to zrób lepszy" nie mają sensu, bo w końcu Armin jest Top DJ, może nie Top Producent, ale trzeba od niego czegoś wymagać. Jak inni potrafią, to dlaczego nie Armin?
Edit: ale muszę Ci przyznać rację tu, że (prawie) wszyscy się tak zeszmacają. Patrz: Velvetine - Safe (Rank1 Remix)
Edit2: Patrz, że wszyscy krytykują ten utwór za to, co próbuje udawać: czy Insomnia 2005 (Armand van Helden Remix), czy Stranger To Stability, nie mnie to oceniać.
Po prostu zbiera mu się za efekty dodatkowe, nie to, co jest głębiej.
Ostatnio zmieniony przez Kosiek 2010-02-28, 22:37, w całości zmieniany 1 raz
dla mnie mix bdb...ale smieszy mnie fakt, ze co poniektorzy wiedza lepiej czym jest trance niz avb...robi sie z niego goscia ktory siedzi w tej branzy pol roku i robi muzyke pod radio eska. Troche pokory do jego osiagniec i inteligencji najlepiej jakby walil te samo dzwieki w kazdej produkcji od 10 lat wowczas bylo by ok...bo tak wygladal kiedys trance...
_________________ Markus Schulz - Perception (Ft. Justine Suissa) (Vocal Mix)
Tucandeo - Far From Reality
Jan Johnston - Flesh (Tenishia Remix)
Lee Osborne - State Of Play
Mike Foyle Pres. Statica - Sundown
ale smieszy mnie fakt, ze co poniektorzy wiedza lepiej czym jest trance niz avb...robi sie z niego goscia ktory siedzi w tej branzy pol roku i robi muzyke pod radio eska.
Krótko: Wyczuwam delikatną nutkę sarkazmu...
Armin sam z siebie idzie w Eskę... Już Broken Tonight dobre kilka razy słyszałem...
delikatną...po prostu nie wydaje mi sie "tez krotko" zeby byl dojna krowa, sprzedawal sie dla kasy i szedl za moda...ma swoje zasady swoje inspiracje w danym czasie i robi to co mu sie podoba i nie wszystkim musi...a to ze eska to puszcza to mam gdzies
_________________ Markus Schulz - Perception (Ft. Justine Suissa) (Vocal Mix)
Tucandeo - Far From Reality
Jan Johnston - Flesh (Tenishia Remix)
Lee Osborne - State Of Play
Mike Foyle Pres. Statica - Sundown
Ostatnio zmieniony przez Sammy 2010-02-28, 22:45, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-02-28, 22:45
Kosiek napisał/a:
Poza tym, słowa "to zrób lepszy" nie mają sensu, bo w końcu Armin jest Top DJ, może nie Top Producent, ale trzeba od niego czegoś wymagać. Jak inni potrafią, to dlaczego nie Armin?
On jest most popular, a nie Top DJ/producent Aczkolwiek Top DJ/Producent też dla wielu jest.
Kolega Sammy ma rację, jeżeli dobrze go zrozumiałem.
Armin jako DJ jest bardzo dobry, ale jako producent aktualnie koszmarny, bo oprócz Tuvan'a, za którego należą się brawa dla Benno (o ile dobrze pamiętam). Nie wyprodukował nic dobrego, ba nawet średniego, więc nie zamierzam go teraz bronić. Szanuję Go tylko za stare produkcje.
no to mamy otwierajacy utwor jego setow az do wakacji lub moze i nawt dluzej
mi tak sredniawo sie podobalo ani na tak ani na nie ...po prostu dzwieki .. pewnie w oryginale by mi ten utwor przypasil ale w remiksie tak jak pisalem sredniawo ...strach sie bac jakie utwory i remiksy AvB bedzie tworzyc za rok, dwa
_________________ One World Under Trance Domination
Kawałek straaasznie katowany przez Armina, ale jak dla mnie nie jest zły. Niby powinien "zamulać"(jak to niektórzy kochają mówić, nawet na dobry progressive), lecz jest coś, co się mi w nim podoba. I nie mam choroby, że wszystko, co Armina mi się podoba, po prostu coś w tym utworze jest...