CD 1 całkiem dobre, poza paroma trackami, takimi jak np. Waiting czy Broken Tonight. CD 2 to już bardziej moje klimaty i tu jest o wiele lepiej.
_________________ My Tunes Of The:
2006 - O'Callaghan & Kearney - Exactly
2007 - DJ Shah feat. Adrina Thorpe - Who Will Find Me
2008 - Simon Patterson - Us
2009 - Nitrous Oxide - Aurora
2010 - in progress
Tracklista cała jest w sumie świetna. Zarówno CD 1 jak i CD 2 są napakowane perełkami.
CD 1
16. Mat Zo - The Fractal Universe
17. John O'Callaghan feat. Lo-Fi Sugar - Never fade away (Andy Duguid remix)
20. John O'Callaghan feat. Sarah Howells - Find yourself (Cosmic Gate remix)
22. Paul van Dyk feat. Johnny McDaid - Home (Cosmic Gate remix)
26. Cerf, Mitiska & Jaren - Beggin' you (Armin van Buuren remix)
44. Dash Berlin feat. Emma Hewitt - Waiting
CD 2
5. Dash Berlin with Cerf, Mitiska & Jaren - Man on the run
13. Gaia - Tuvan
16. Ram - RAMsterdam (Jorn van Deynhoven remix)
23. Neptune Project - Aztec
24. Ilya Soloviev - Universal universe
32. Alex M.O.R.P.H. feat Ana Criado - Sunset Boulevard
40. 3rd Moon - Monsun
Więcej mi nie potrzeba
3. RAMsterdam (JvD Remix)
Sądząc po trackach które Armin umieścił na płycie uważam, że tegoroczny Yearmix zasługuje na 5+ ode mnie. Zarówno CD1 jak i CD2 są dla mnie genialne.
Z resztą i zeszłoroczny Yearmix jak i ten sprzed dwóch lat zawsze był dla mnie na wysokim poziomie. Z tym też tak będzie
Przesłuchałam i wrócę do niego nie raz. Tak jak się domyślałam Yearmix jest doskonały.
_________________ Trance to nie muzyka to styl życia. Przekazuje więcej emocji i uczuć niż mowa i każda inna metoda porozumiewania się niewerbalnego...Trance to nie tylko dźwięki ... to stan w jakim znajduje się umysł, gdy je czujemy i rozumiemy..
Ostatnio zmieniony przez Patrycja91 2009-12-21, 23:33, w całości zmieniany 1 raz
Mnie na tej kompilacji nie przeszkadza żaden track. Obydwie płytki bardzo mi się podobają i z pewnością zawarte jest na nich to co najlepsze mogliśmy usłyszeć w 2009 roku. Tak, będe wracać do tego seta
To będzie mój pierwszy year mix. Stosunkowo nie dawno zacząłem słuchać muzyki Trance. Na tej kompilacji znam zaledwie kilka utworów jednak wszystkie mi się podobają
Wiek: 18 Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 107 Pozytywów: Otrzymał/a: 1 Wystawił/a: 1 Skąd: After Ass
Status: Offline
Wizyt: 179 Łączny czas wizyt: Godzin: 21,8
Wysłany: 2009-12-21, 22:50
Naprawdę miodna kompilacja. Mi żaden track nie przeszkadza i obie CD słucha mi sie dobrze. Rok temu królowała u mnie CD1, a tu obie bez wyjątku:) No może poza Dżonem, którego tak promuje Armin...
Dobra, Yearmix przesłuchany. Powiem tak - jest ok, dobrze się tego słucha. Utwory, których powiedzmy nie lubię w tym yearmixie, podczas ich pobytu w yearmixie nie zdążyły mnie wkurzyć nawet
CD2 > CD1
Jakoś tak do połowy CD1 wydawało się, że Armin trochę na odwal technicznie to zrobił albo mi się wydawało tylko w paru momentach. CD1, mimo wielu utworów słabych lub średnich wg mnie, jakoś tam dała radę, najgorszy fragment: 18-22.
CD2 to już inna bajka 10-18 i 21-26 pozamiatały Świetne utwory, świetne fragmenty. O wiele lepsza dla mnie ta CD, mniej wokali, więcej energetycznej elektroniki tu było. Ale trzeba wspomnieć o wokalu z Man On The Run w Lost Angeles - no kompletnie nie pasował, dziwnie to wyszło
Na + oczywiście intro i outro
Nie jest to może najlepszy z yearmixów, ale da się tego posłuchać, jakiś to tam przekrój roku jest, choć wieeeelu utworów (L'Acrobat ) tu dla mnie brakuje.
Odsłuchałem całego Yearmixa i jestem trochę rozczarowany jakością produkcji.
Sporo przejść totalnie nieudanych, próby zrobienia 'niby' mash-up'ów, wszystko jakieś niekompletne i nieco męczące
CD 1: początek bardzo udany, trochę za długi wstęp ale to pikuś
pierwsze utwory zachęciły mnie do słuchania, szczególnie Fabio XB & Andrea Mazza - Light To Lies (Gareth Emery Mix), Ferry Corsten ft Novastar - Because (The Remix) i Jerome Isma Ae - Hold That Sucker Down
Później zaczęły się już może nie wpadki ale niedociągnięcia ze strony technicznej, kilka produkcji w ogólnie nie pasujących do całości i kompletnie źle zmixowanych. Zakończenie części pierwszej słabe.
6.5 / 10
CD 2 (tak zachwalana ze względu na tracklistę): tu już ciut lepiej ale nie obeszło się bez wpadek. Początek nawet dobry ale nie porywający, Cressida - Onyric (Stoneface & Terminal Remix) i Claudia Cazacu ft Audrey Gallagher - Freefallin dają radę, jednak lepiej połączył to Arnesto
I tu wpadka jak cholera, DJ Eco - Lost Angeles (Breakfast Remix) i Dash Berlin with Cerf, Mitiska & Jaren - Man On The Run, kompletnie nie pasujące dwie nuty do siebie porażka. Daje rade tylko refren ...
Bardzo dobre 3 tracki, Gaia - Tuvan, Fabio XB & Ronnie Play ft Gabriel Cage - Inside Of You (Cosmic Gate Remix) i Roger Shah & Signum - Healesville Sanctuary (Roger Shah Mix), lekko przeszły, wg mnie trochę nie udane przejście w RAM - RAMsterdam (Jorn Van Deynhoven Remix). Do końca nawet nawet, bez fajerwerków ale w miarę solidnie, bardzo przyjemne połączenie Rank 1 - L.E.D. There Be Light z W&W - Mainstage. Nieciekawie zrobiło się przy nutach Vast Vision ft Fisher - Everything (Aly & Fila Remix), Simon Patterson - Thump i Sean Tyas - Melbourne. 2 pierwsze nie pasujące, dopiero 'Melbourne' wyciągnęło z dołka tą końcówkę. Finał: 3rd Moon - Monsun wg mnie jak najbardziej zasłużony. Wisienka na torcie
a ta wstawka na końcu 'Monsuna' to o kant d*&y rozbić ... nie potrzebny szajs.
7.5 / 10
Na pewno będę wracał do tej kompilacji ale tylko ze względu na pojedyncze produkcje. Szkoda, że od strony technicznej Yearmix 2009 wypadł słabo, choć nie beznadziejnie.
wspanialy yearmix:) nic wiecej do szczescia nie brakuje:) klimaty 2009 roku
_________________ 1. Dj Eco - Lost Angeles [Breakfast remix]
2. NuNRG - Free Fall
3. Stoneface & Terminal vs. Rex Mundi feat. Susana - Stardust at all [AvB Mashup]