POLISH FANS FORUM, ARMIN VAN BUUREN, A STATE OF TRANCE, ASOT Strona Główna
  "Music is essential for my life" - Armin van Buuren      ArminVanBuuren.org      FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to jest z tym nr.1 ??
Autor Wiadomość
Dagaa 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 1
Wystawił/a: 16

Status: Offline

Wizyt: 1396
Łączny czas wizyt:
Godzin: 525
Wysłany: 2009-06-30, 22:21   

No tak z takimi rankingami i plebiscytami jest różnie. Z jednej strony dobrze, ze wybierają najlepszego ludzie "doświadczeni", studiujący i sledzący na bieżąco karierę danego artysty. Z drugiej dlaczego nie mogliby dołożyć swoich 5 groszy też słuchacze, których to opinia jest równie ważna a może najważniejsza. Mimo to każdy ma inne gusta i swojego własnego NO.1. Niestety nie da się dogodzić wszystkim jednocześnie i każdemu z osobna. Ja wyznaje mój własny osobisty ranking w którym najwyzszą pozycje obecnie i od jakiegoś już czasu Armin.
Wystaw pozytywa autorowi tego posta

Almonaster 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 33
Wystawił/a: 54

Wizyt: 2286
Łączny czas wizyt:
Godzin: 245,7
Wysłany: 2009-07-01, 00:37   

kanibakalia napisał/a:
Sprawiedliwe? Zaraz, zaraz czegoś tutaj nie rozumiem… Zacznę od tego, że gdzieś już czytałam odnośnie „przekrętów” związanych z plebiscytem DJMag. Poza tym najlepszy = najbardziej popularny (moja interpretacja, najbardziej komercyjny – nie bójmy się tego słowa). Poza tym tutaj nie chodzi o przekupienie kilkunastu redaktorów jak to nazwałeś. Byłeś kiedykolwiek w jury? Mam wrażenie, że nie. Powiem Ci tak, ci redaktorzy to nie jest banda przypadkowych ludzi, którym zadano pytanie „rybki czy akwarium?”. Rankingi są z natury niewdzięczne, tak jak niewdzięczne jest ocenianie innych artystów. Podam przykład, w takim razie Paszporty Polityki to przekupiony plebiscyt, bo przecież głosują w nim ludzie niejako związani z tym pismem. Dla mnie mniej miarodajnymi rankingami są te, w których dopuszcza się „gawiedź” do głosu.

Nie mówię też, że DJ Mag jest święty, była afera z tym, że nie można było głosować przecież. A o przekupieniu redaktorów wysuwałem tylko przypuszczenia - skąd wiemy, że nie są stronniczy? W jury nie byłem, ale sądzę, że redaktorzy to mogą być "przypadkowi ludzie", bo co ich obchodzi, kto to wygra?
Czemu ranking ustalany przez 10 osób ma nie być ustawiony chociażby częściowo? W każdym razie to wciąż tylko przypuszczenia i to bardzo luźne. Biznes rządzi się swoimi prawami.
Czy jak idziesz na wybory prezydenckie - chcesz żeby głosował cały naród czy jakichś bufoniastych 10 "specjalistów"? Żyjemy w świecie demokracji moja droga, wg mnie dobrze, że cały świat może głosować w takim rankingu ;) Ale możesz mieć swoje zdanie oczywiście ;)

1. Jason van Wyk - September Rain
2. Orjan Nilsen - Lovers Lane
3. Craving - Never Alone
Ostatnio zmieniony przez Almonaster 2009-07-01, 09:15, w całości zmieniany 1 raz  

Rafcio 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 91
Wystawił/a: 19

Wizyt: 2742
Łączny czas wizyt:
Godzin: 740,8
Wysłany: 2009-07-01, 14:53   

Nie zawsze demokracja równa się dobre wybory. Czasem wolę zaufać autorytetom w danej dziedzinie. Ale to tak nawiasem mówiąc ;)
Ostatnio zmieniony przez Rafcio 2009-07-01, 20:11, w całości zmieniany 1 raz  

AvB Fan 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 9
Wystawił/a: 49

Wizyt: 2118
Łączny czas wizyt:
Godzin: 288,6
Wysłany: 2009-07-01, 18:40   

Almonaster napisał/a:
wg mnie dobrze, że cały świat może głosować w takim rankingu ;) Ale możesz mieć swoje zdanie oczywiście ;)

No moim zdaniem masz rację ! Nie liczy się głosowanie zrobione przez 10-20 osób, gdy sprawa jest ważna ! ;P
Racja Almonaster, dobrze napsiałeś:
Almonaster napisał/a:
Czy jak idziesz na wybory prezydenckie - chcesz żeby głosował cały naród czy jakichś bufoniastych 10 "specjalistów"?

Oczywiście, że cały naród, bo to dla nich wybierany jest prezydent, czy rząd ! I oni decydują o tym, kto będzie "rządził" nimi ! ;)
Almonaster w tej kwestii popieram Cię, bez żadnego słowa sprzeciwu ! ;)
3. RAMsterdam (JvD Remix)

kanibakalia 

Pozytywów:
Otrzymał/a: 9
Wystawił/a: 4

Wizyt: 634
Łączny czas wizyt:
Godzin: 91,7
Wysłany: 2009-07-03, 00:25   

Almonaster napisał/a:

Czy jak idziesz na wybory prezydenckie - chcesz żeby głosował cały naród czy jakichś bufoniastych 10 "specjalistów"? Żyjemy w świecie demokracji moja droga, wg mnie dobrze, że cały świat może głosować w takim rankingu ;) Ale możesz mieć swoje zdanie oczywiście ;)

Demokracja "mój drogi" to ponoć jeden z najgorszych ustrojów politycznych...tak mówią.
Tak w pewnych sprawach wolę polegać na jak to Ty nazwałeś "10 bufoniastych specjalistów".

Odpowiedz do tematu