Wysłany: 2010-08-31, 13:55 Niepełnoletni userzy, poziom na forum.
Zauważyłem (nie tylko na tym forum, ale na innych również), że osoby starsze, bardziej związane z tematem, rodzajem muzyki, uważające się za "lepszych" fanów, czy nawet udające, że się orientują, szufladkują wypowiedzi osób niepełnoletnich, często się z nimi nie zgadzając, uważając - jesteś za młody, co ty możesz tam orientować się w danym temacie.
Dostrzegłem, iż często zdarza się tak, że ci „pro” ślepo bronią swoich przekonań, zaprzeczając czasami samemu sobie.
Pytania do "pełnoletnich i znawców".
Czy skoro jesteś starszy, bardziej orientujesz się w temacie, to młodszy nie ma prawa wyrazić swojego zdania?
Czy to go wyklucza z osób znających się w danym temacie?
Czy to, że słucha danego rodzaju muzyki od niedawna to nie ma prawa mu się podobać utwór/styl wykonawcy, który podoba się Tobie?
Czy jeżeli nawet "młodszy" się myli, to nie lepiej w kulturalny sposób go o tym powiadomić?
Następna sprawa, zaniżający się poziom na forum.
Jak sami mogliście zauważyć, poziom wypowiedzi na forum spada, zwłaszcza w temacie o nowej płycie Armina "Mirage".
I tu pytanie do wszystkich, czy uważacie, że to wina administratorów/moderatorów, czy Was, użytkowników? A może rodzaju muzyki w którym to kierunku ona dąży? Czy może jest to spowodowane czymś innym?
Zapraszam do dyskusji.
PS. Forum jest głównie o muzyce, ale moim zdaniem brakuje na nim poważnych tematów.
_________________ Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać.
Od dłużeszego czasu na forum panuje "dziwna" atmosfera... Nie wiem jaka jest tego przyczyna, ale osoby, które robią wokół siebie zamieszanie powinny się zastanowić nad swoim zachowaniem, ponieważ to one pokazują niski poziom. Czytając niektórych wypowiedzi na dany temat mam wrażenie, że robią z innych użytkowników brzydko mówiąc "kretynów".
_________________ Trance music is a part of my soul...
Moim Zdaniem forum zaniża swój poziom bo Armin wypuszcza co wypuszcza , jest coraz wieksza komercja , coraz wiecej jest go widac i słychac w mediach komerycjnych , więc pojawiają się nowi , którzy nie mają dużej wiedzy na temat trance'u jak i samego Armina , myśle że każdy powinen patrzeć sam na siebie, a co do młodszego pokolenia , są osoby z któymi można fajnie porozmawiać a są i takie które zakłądają bezmyślne tematy , które już są na forum bądz nie mogą mieć miejsca A i są też starsi którzy robią tylko zamęt na forum i nie wnoszą nic ciekawego tylko zakłucają ład i porządek ...forum sie rozrasta , jestem na nim od prawie 2 lat , i widze że jest zmiana niestety na gorsze.
Co do pierwszego tematu, myślę, że to normalne, niektórzy po prostu mają taką mentalność... Tego się raczej nie zmieni. Jeżeli "młodszy" ma trochę oleju w głowie, to jak zobaczy wywyższjący tekst jakiegoś starszego "znawcy", to tylko się uśmiechnie pod nosem...
Odnośnie zaniżającego się poziomu forum. Hmm, na każdym forum zdarzają się "spinki" i tego również się nie zmieni. Od tego jest mod czy admin, aby nad tym panować i "nagradzać" największych "bohaterów" danej kłótni. Dla mnie system ostrzeżeń na tym forum jest bezsensowny. Druga sprawa to to, że brakuje moderatorów. Ten stan sytuacji świetnie zaprezentowała sytuacja w temacie "Mirage".
A jak temu zapobiec? Ograniczyć rejestracje użytkowników? Zmienić regulamin? Czy kasować posty, bo np. zdaniem administratorów czy moderatorów zaniżają poziom? Tylko co zaniża poziom, a co nie? I czy to by nie było odebranie wolności słowa?
_________________ Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać.
WLasnie zauwazylem,ze tylko na tym forum jest taki rozpierdziel. Powstaje 500 tematow nowych uzytkownikow,zupelnie nie potrzebnie jesli juz podobny watek istnieje na forum. Wprowadzil bym zakladanie tematow od 30 postow.
Marcin nie wiem co z tym zrobić , nie możesz ogrniczyć rejestracji , bo jak ?
Edit: Ostrzeżenie osoby poniżej 18 roku życia nie mogą rejestrować sie na forum. To byłoby nie normalne , forum musi być ogólno dostepne dla wszystkich bez względu na wiek , to już zależy od nas userów jaki poziom bedzie na forum
WLasnie zauwazylem,ze tylko na tym forum jest taki rozpierdziel. Powstaje 500 tematow nowych uzytkownikow,zupelnie nie potrzebnie jesli juz podobny watek istnieje na forum. Wprowadzil bym zakladanie tematow od 30 postow.
30, 100, 200 - Nic to nie da, a będzie jeszcze gorzej. Użytkownicy zaczną pisać w tematach jakieś bezsensowne wypowiedzi byle dobić do tych 30, 100 czy nawet 200 postów.
LEpiej zrobic krok w przod niz sie cofac Zrobil bym tak,ze wrzucil bym temat o starszych epizodach Asotowych. ZAlozenie tematow o innych gatunkach muzycznych,bardziej ambitnych
_________________ GDJB Addict
Fave tracks of 2011
1. Wippenberg-Phoenix
2. Pobsky- Dark Cloud
3.. Aerofoil – Caress 2 Impress (Markus Schulz Big Room Reconstruction)
Dokładnie Mikołaj , Moim zdaniem Marcin ma związane ręce , no chyba że wprowadzi płatną rejestrację tak jak na np. 4clubers , Tylko my użytkowicy możemy poprawić poziom forum. Może jeszcze jeden mod? który będzie częściej na forum .
Edit: Ostrzeżenie osoby poniżej 18 roku życia nie mogą rejestrować sie na forum. To byłoby nie normalne , forum musi być ogólno dostepne dla wszystkich bez względu na wiek , to już zależy od nas userów jaki poziom bedzie na forum
Wg. Ciebie wiek świadczy o osobie? Troll może mieć równie dobrze 15, jak i 25 lat.
Jeżeli chodzi o zakładanie zbędnych tematów. Takowe zawsze będą powstawać i nic na to nie poradzicie, ale przepraszam, od czego są moderatorzy?
Może również byśmy ujednoznacznili, jakie to są te "zbędne" ? Chodzi wam o te z HydeParku? Bo jeżeli tak, to rozkładam ręce...
Wg. Ciebie wiek świadczy o osobie? Troll może mieć równie dobrze 15, jak i 25 lat.
Nie chodziło mi tutaj o trolla tylko o to czt młodsze osoby zaniżają poziom forum co nie jest prawdą ,owszem zdarzają sie przypadki ,a co do trolli zazwyczaj były to pełnoletnie osoby jak dobrze pamietam
[ Dodano: 2010-08-31, 15:17 ]
Wiktor napisał/a:
hodzi wam o te z HydeParku? Bo jeżeli tak, to rozkładam ręce...
Powrót do przeszłości ? czyli nie liczyć postów pisanych w HydeParku